Spaghetti z tuńczykiem w wegańskim sosie fit

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , Wybierz ilość porcji1 porcja

Robiąc sos do makaronu warto zrobić go od razu więcej i poporcjować. Ten wegański jest świetną bazą do pysznych dań z makaronem. Można go połączyć z kurczakiem, tuńczykiem, owocami morza.... Polecam każdą wersję. Ta z tuńczykiem jest chyba najszybsza:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 327
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 3.6g6%
Węglowodany 42.8g15%
Białko 29.5g59%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 150 g vegańskiego sosu
 120 g tuńczyk w sosie własnym
 50 g makaronu spaghetti (waga przed ugotowaniem)

Sposób przygotowania

1

Zagrzać sos wegański - przepis jest tutaj w dziale "Pasty, sosy, smarowidła": https://aniagotujefit.pl/przepisy -weganski-sos-do-makaronu-bardzo-fit/ - i tuńczyka z puszki w sosie własnym.

2

Ugotować makaron al dente i połączyć z sosem.

Składniki

 150 g vegańskiego sosu
 120 g tuńczyk w sosie własnym
 50 g makaronu spaghetti (waga przed ugotowaniem)

Sposób przygotowania

1

Zagrzać sos wegański - przepis jest tutaj w dziale "Pasty, sosy, smarowidła": https://aniagotujefit.pl/przepisy -weganski-sos-do-makaronu-bardzo-fit/ - i tuńczyka z puszki w sosie własnym.

2

Ugotować makaron al dente i połączyć z sosem.

Spaghetti z tuńczykiem w wegańskim sosie fit
(Visited 653 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *