Trzy składniki, 10 minut i macie pyszne jedzenie:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 344
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.8g20%
- Węglowodany 40.8g14%
- Białko 9.9g20%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Boczek (u mnie wędzony) pokroić w kosteczkę i wysmażyć na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick)
Kurki, jeżeli są duże, pokroić na mniejsze kawałki a jeżeli są drobne to zostawić w całości. Szczypiorek drobno posiekać.
Do wysmażonego boczku wrzucić kurki, krótko je podsmażyć
Dorzucić ugotowany al dente makaron...
... i szczypior.
Doprawić solą i pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Boczek (u mnie wędzony) pokroić w kosteczkę i wysmażyć na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick)
Kurki, jeżeli są duże, pokroić na mniejsze kawałki a jeżeli są drobne to zostawić w całości. Szczypiorek drobno posiekać.
Do wysmażonego boczku wrzucić kurki, krótko je podsmażyć
Dorzucić ugotowany al dente makaron...
... i szczypior.
Doprawić solą i pieprzem.