Pyszny makaron w kilka chwil, wystarczy wychodząc do pracy wyjąć z zamrażalnika krewetki a po powrocie przygotować w 15 minut przepyszny, zdrowy posiłek.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 580
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 29.9g46%
- Węglowodany 44.9g15%
- Białko 29.6g60%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrozić, oczyścić ze skorupek. Makaron ugotować al dente.
Następnie wrzucić je na rozgrzana oliwę, oprószyć chilli, przyprawą "bruschetta" (czyli suszone pomidory), dodać 2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku i bardzo krótko zrobić.
Wystarczy jak przestaną być szkliste - to zajmuje dosłownie kilka chwil. Zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni zagrzać pomidorki i mamy gotowe składniki.
Wszystko układamy na talerz, ja poukładałam osobno makaron, osobno krewetki i awokado pokrojone w plasterki, z boku pomidorki.
Całość oprószyłam sezamem i skropiłam olejem z awokado.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrozić, oczyścić ze skorupek. Makaron ugotować al dente.
Następnie wrzucić je na rozgrzana oliwę, oprószyć chilli, przyprawą "bruschetta" (czyli suszone pomidory), dodać 2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku i bardzo krótko zrobić.
Wystarczy jak przestaną być szkliste - to zajmuje dosłownie kilka chwil. Zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni zagrzać pomidorki i mamy gotowe składniki.
Wszystko układamy na talerz, ja poukładałam osobno makaron, osobno krewetki i awokado pokrojone w plasterki, z boku pomidorki.
Całość oprószyłam sezamem i skropiłam olejem z awokado.