Smażona kapusta pekińska z chorizo i jajkami

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Tylko 4 składniki, 10 minut, 371 kcal - wszystko tu pasuje: mało węglowodanów, dużo białka, aromatyczny tłuszczyk z chorizo picante. Ciekawe czy danie trafia również w Twój smak;-) Dla mnie petarda!

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 371
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 29.9g46%
Węglowodany 5.7g2%
Białko 21.5g43%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 jajko
 50 g chorizo picante
 150 g kapusty pekińskiej
 45 g czarnych oliwek
 sól, ulubiona zielenina (u mnie szczypiorek)

Sposób przygotowania

1

Chorizo podsmażyć na suchej, granitowej (najlepiej) patelni.

2

Dodać posiekaną kapustę pekińska (najlepiej tylko twarde części) i świeże zioła ( u mnie szczypiorek). Przesmażyć aż kapusta nico zmięknie.

3

Dodać czarne oliwki...

4

... wbić jajko, posolić i wysmażyć do pożądanej twardości.

5

Doprawić pieprzem.

Składniki

 1 jajko
 50 g chorizo picante
 150 g kapusty pekińskiej
 45 g czarnych oliwek
 sól, ulubiona zielenina (u mnie szczypiorek)

Sposób przygotowania

1

Chorizo podsmażyć na suchej, granitowej (najlepiej) patelni.

2

Dodać posiekaną kapustę pekińska (najlepiej tylko twarde części) i świeże zioła ( u mnie szczypiorek). Przesmażyć aż kapusta nico zmięknie.

3

Dodać czarne oliwki...

4

... wbić jajko, posolić i wysmażyć do pożądanej twardości.

5

Doprawić pieprzem.

Smażona kapusta pekińska z chorizo i jajkami
(Visited 2 037 times, 10 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *