Tylko 4 składniki, 10 minut, 371 kcal - wszystko tu pasuje: mało węglowodanów, dużo białka, aromatyczny tłuszczyk z chorizo picante. Ciekawe czy danie trafia również w Twój smak;-) Dla mnie petarda!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 371
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 29.9g46%
- Węglowodany 5.7g2%
- Białko 21.5g43%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo podsmażyć na suchej, granitowej (najlepiej) patelni.
Dodać posiekaną kapustę pekińska (najlepiej tylko twarde części) i świeże zioła ( u mnie szczypiorek). Przesmażyć aż kapusta nico zmięknie.
Dodać czarne oliwki...
... wbić jajko, posolić i wysmażyć do pożądanej twardości.
Doprawić pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo podsmażyć na suchej, granitowej (najlepiej) patelni.
Dodać posiekaną kapustę pekińska (najlepiej tylko twarde części) i świeże zioła ( u mnie szczypiorek). Przesmażyć aż kapusta nico zmięknie.
Dodać czarne oliwki...
... wbić jajko, posolić i wysmażyć do pożądanej twardości.
Doprawić pieprzem.