Ten sernik robi się szybko, wszystko razem miksujemy, potem pieczenie w kąpieli wodnej i noc w lodówce. Ze względu na dużą zawartość pulpy dyniowej, sernik wyszedł bardzo delikatny i tylko dobrze schłodzony dał się kroić. Wygodniej było go jeść łyżeczką:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 16
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 113
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4.9g8%
- Węglowodany 20.5g7%
- Białko 10.8g22%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Dynię pokroić na cząstki i upiec, zdjąć skórę.
Pulpę z pieczonej dyni zblendować, dodać pozostałe składniki ...
... i zmiksować na gładką masę.
Tortownicę (u mnie 26 cm średnica) owinąć folią aluminiową, wlać masę sernikową, i wstawić do kąpieli wodnej.
Piec ok 2 godziny, termoobieg, 180 stopni. Następnie trzeba schłodzić i odstawić do lodówki na całą noc.
Składniki
Sposób przygotowania
Dynię pokroić na cząstki i upiec, zdjąć skórę.
Pulpę z pieczonej dyni zblendować, dodać pozostałe składniki ...
... i zmiksować na gładką masę.
Tortownicę (u mnie 26 cm średnica) owinąć folią aluminiową, wlać masę sernikową, i wstawić do kąpieli wodnej.
Piec ok 2 godziny, termoobieg, 180 stopni. Następnie trzeba schłodzić i odstawić do lodówki na całą noc.