Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 8
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 118
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 1.6g3%
- Węglowodany 8g3%
- Białko 16g32%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki poza żelatyną i mango dokładnie zblendować.
Zacząć od jajek...
... dodać skyr...
... potem twaróg...
I pozostałe sypkie składniki. Miałam w planie dodać proszek budyniowy ale zapomniałam. Więc nie dodawajcie, bez tego i tak wyjdzie a kalorii zawsze trochę mniej.
Gotową masę wylać do małej tortownicy (średnia 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 40 min w 180 stopniach.
Miąższ z mango zblendować i połączyć z żelatyną rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody.
Jak sernik wystygnie, wylać na wierzch mango-galaretkę i wstawić do lodówki.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki poza żelatyną i mango dokładnie zblendować.
Zacząć od jajek...
... dodać skyr...
... potem twaróg...
I pozostałe sypkie składniki. Miałam w planie dodać proszek budyniowy ale zapomniałam. Więc nie dodawajcie, bez tego i tak wyjdzie a kalorii zawsze trochę mniej.
Gotową masę wylać do małej tortownicy (średnia 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 40 min w 180 stopniach.
Miąższ z mango zblendować i połączyć z żelatyną rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody.
Jak sernik wystygnie, wylać na wierzch mango-galaretkę i wstawić do lodówki.