Sałatka z wędzonym łososiem i pieczarkami

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja
Wartości odżywcze

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 238
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 17.1g27%
Węglowodany 7.8g3%
Białko 13.1g27%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 35 g mix sałat (duża garść)
 40 g łososia pacyficznego wędzonego na zimno
 80 g pieczarek
 20 g wędzonych czarnych oliwek
 2 łyżka domowego sosu chrzanowego
 1 łyżeczek jasnego sezamu

Sposób przygotowania

1

Przygotuj sos chrzanowy:
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki skyru
1 łyżeczka majonezu lekkiego

Usmaż pieczarki: małe pieczarki w całości upraż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick) - najpierw puszczą wodę, a potem zaczną się rumienić.

2

Na talerzu ułóż po kolei: zieleninę, kawałki plastrów łososia, pieczarki, oliwki, polej wszystko sosem chrzanowym i posyp sezamem.

Składniki

 35 g mix sałat (duża garść)
 40 g łososia pacyficznego wędzonego na zimno
 80 g pieczarek
 20 g wędzonych czarnych oliwek
 2 łyżka domowego sosu chrzanowego
 1 łyżeczek jasnego sezamu

Sposób przygotowania

1

Przygotuj sos chrzanowy:
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki skyru
1 łyżeczka majonezu lekkiego

Usmaż pieczarki: małe pieczarki w całości upraż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick) - najpierw puszczą wodę, a potem zaczną się rumienić.

2

Na talerzu ułóż po kolei: zieleninę, kawałki plastrów łososia, pieczarki, oliwki, polej wszystko sosem chrzanowym i posyp sezamem.

Sałatka z wędzonym łososiem i pieczarkami
(Visited 2 218 times, 48 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *