Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 238
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 17.1g27%
- Węglowodany 7.8g3%
- Białko 13.1g27%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Przygotuj sos chrzanowy:
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki skyru
1 łyżeczka majonezu lekkiego
Usmaż pieczarki: małe pieczarki w całości upraż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick) - najpierw puszczą wodę, a potem zaczną się rumienić.
Na talerzu ułóż po kolei: zieleninę, kawałki plastrów łososia, pieczarki, oliwki, polej wszystko sosem chrzanowym i posyp sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Przygotuj sos chrzanowy:
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki skyru
1 łyżeczka majonezu lekkiego
Usmaż pieczarki: małe pieczarki w całości upraż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick) - najpierw puszczą wodę, a potem zaczną się rumienić.
Na talerzu ułóż po kolei: zieleninę, kawałki plastrów łososia, pieczarki, oliwki, polej wszystko sosem chrzanowym i posyp sezamem.