Pyszna, lekka sałatka, pełna bliskowschodnich smaków. Najlepsza na świeżo:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 308
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 17g27%
- Węglowodany 36.9g13%
- Białko 7.7g16%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bakłażana posolić, spryskać oliwą w sprayu (najlepiej) lub posmarować cienko pędzelkiem. Ułożyć na papierze do pieczenia.
Piec ok 20 min 2w temperaturze 230 stopni.
Z tahini, miodu i soku z cytryny zrobić sos.
Polać przestygniętego bakłażana
Posypać granatem, sezamem
na końcu dać posiekana świeżą kolendrę
Składniki
Sposób przygotowania
Bakłażana posolić, spryskać oliwą w sprayu (najlepiej) lub posmarować cienko pędzelkiem. Ułożyć na papierze do pieczenia.
Piec ok 20 min 2w temperaturze 230 stopni.
Z tahini, miodu i soku z cytryny zrobić sos.
Polać przestygniętego bakłażana
Posypać granatem, sezamem
na końcu dać posiekana świeżą kolendrę