Sałatka z młodymi ziemniakami, chorizo i bobem

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Taką sałatkę można jeść i na ciepło i na zimno. Tylko 5 składników a danie jest sycące, bardzo smaczne, dobrze zbilansowane i dietetyczne.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 488
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 21.2g33%
Węglowodany 54.5g19%
Białko 22.3g45%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 175 g ugotowanych ziemniaków
 50 g chorizo picante
 80 g ugotowany bób (bez skórek)
 15 g cebula czerwona
 30 g zielone oliwki
 sól, pieprz, zielenina (np. świeża kolendra)

Sposób przygotowania

1

Chorizo pokroić w cienkie plasterki i krótko obsmażyć na suchej patelni.

2

Dodać pokrojone w grubą kostkę, ugotowane wcześniej ziemniaczki, podsmażyć wszystko razem przez kilka chwil.

3

Następnie dodać ugotowany i obrany ze skórki bób...

4

... cebulę pokroić w piórka albo półtalarki i też dorzucić

5

na końcu dodać oliwki i sporą garść zieleniny - u mnie świeża kolendra

6

Doprawić sola i pieprzem - najlepiej grubo zmielonym. Gotowe:-)

7

Składniki

 175 g ugotowanych ziemniaków
 50 g chorizo picante
 80 g ugotowany bób (bez skórek)
 15 g cebula czerwona
 30 g zielone oliwki
 sól, pieprz, zielenina (np. świeża kolendra)

Sposób przygotowania

1

Chorizo pokroić w cienkie plasterki i krótko obsmażyć na suchej patelni.

2

Dodać pokrojone w grubą kostkę, ugotowane wcześniej ziemniaczki, podsmażyć wszystko razem przez kilka chwil.

3

Następnie dodać ugotowany i obrany ze skórki bób...

4

... cebulę pokroić w piórka albo półtalarki i też dorzucić

5

na końcu dodać oliwki i sporą garść zieleniny - u mnie świeża kolendra

6

Doprawić sola i pieprzem - najlepiej grubo zmielonym. Gotowe:-)

7

Sałatka z młodymi ziemniakami, chorizo i bobem
(Visited 849 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *