Sałatka sezonowa z żółtej fasoli bardzo aromatyczna, lekka i pasuje do wielu dań np. do sezonowego grilla:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 184
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 10.8g17%
- Węglowodany 21g8%
- Białko 5.1g11%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolkę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie/
Na patelni rozpuścić masło, wycisnąć czosnek, po chwili dodać posiekaną natkę pietruszki
Jak z patelni zacznie Wam ładnie pachnieć, dorzućcie ugotowaną fasolkę i pokrojonego w kostkę pomidora.
Zredukujcie nadmiar płynu z pomidora - czyli na dużym ogniu, bez przykrycia odparowujemy.
Doprawcie solą i pieprzem i już:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolkę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie/
Na patelni rozpuścić masło, wycisnąć czosnek, po chwili dodać posiekaną natkę pietruszki
Jak z patelni zacznie Wam ładnie pachnieć, dorzućcie ugotowaną fasolkę i pokrojonego w kostkę pomidora.
Zredukujcie nadmiar płynu z pomidora - czyli na dużym ogniu, bez przykrycia odparowujemy.
Doprawcie solą i pieprzem i już:-)
Dzień dobry, czy tą sałatkę podaję się na zimno?
Dzień dobry, dziękuję za wpis:-) Przyznaję, że i na ciepło i na zimno jest pyszna. Ja wolę na zimno, fajnie smakuje np. z jajkiem sadzonym. Pozdrawiam ciepło:-) Ania