Sałatka z fasolki szparagowej i pomidora

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Sałatka sezonowa z żółtej fasoli bardzo aromatyczna, lekka i pasuje do wielu dań np. do sezonowego grilla:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 184
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 10.8g17%
Węglowodany 21g8%
Białko 5.1g11%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g żółtej fasoli szparagowej
 100 g pomidora malinowego (1/2 średniego)
 2 ząbki czosnku
 1 łyżka masła (może być klarowane)
 sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Fasolkę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie/

2

Na patelni rozpuścić masło, wycisnąć czosnek, po chwili dodać posiekaną natkę pietruszki

3

Jak z patelni zacznie Wam ładnie pachnieć, dorzućcie ugotowaną fasolkę i pokrojonego w kostkę pomidora.

4

Zredukujcie nadmiar płynu z pomidora - czyli na dużym ogniu, bez przykrycia odparowujemy.

5

Doprawcie solą i pieprzem i już:-)

Składniki

 200 g żółtej fasoli szparagowej
 100 g pomidora malinowego (1/2 średniego)
 2 ząbki czosnku
 1 łyżka masła (może być klarowane)
 sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Fasolkę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie/

2

Na patelni rozpuścić masło, wycisnąć czosnek, po chwili dodać posiekaną natkę pietruszki

3

Jak z patelni zacznie Wam ładnie pachnieć, dorzućcie ugotowaną fasolkę i pokrojonego w kostkę pomidora.

4

Zredukujcie nadmiar płynu z pomidora - czyli na dużym ogniu, bez przykrycia odparowujemy.

5

Doprawcie solą i pieprzem i już:-)

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidora
(Visited 7 381 times, 109 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *