Korzystając z sezonu na świeży bób, proponuję pyszna sałatkę. Tylko trzy składniki a ile smaku!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 369
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 23g36%
- Węglowodany 24.5g9%
- Białko 18g36%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób ugotować, obrać z łupinek (można użyć bobu ugotowanego dani poprzedniego). Buraki pokroić w plasterki lub półplasterki albo i mniejsze kawałki - zależy jak duże były buraki. Ser pokroić w kosteczkę albo porwać palcami.
Wszystko posypać świeżym koperkiem (lub innym ulubionym ziołem), polać olejem sezamowym.
Doprawić pieprzem, ewentualnie można posolić.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób ugotować, obrać z łupinek (można użyć bobu ugotowanego dani poprzedniego). Buraki pokroić w plasterki lub półplasterki albo i mniejsze kawałki - zależy jak duże były buraki. Ser pokroić w kosteczkę albo porwać palcami.
Wszystko posypać świeżym koperkiem (lub innym ulubionym ziołem), polać olejem sezamowym.
Doprawić pieprzem, ewentualnie można posolić.