Typowe danie z resztek, bo nic się nie może zmarnować. Trzeba tylko umiejętnie dobrać te resztki żeby wyszło nie tylko smacznie, ale też żeby posiłek był dobrze zbilansowany i niskokaloryczny:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 493
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25.9g40%
- Węglowodany 28.4g10%
- Białko 36.9g74%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Boczek przesmażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej, lub innej z powłoką non-stick). Ja wybrałam chudy boczek gotowany.
Dodać pieczarki pokrojone w większe kawałki.
Następnie dodać paprykę
... czarne oliwki i chwilę wszystko poddusić.
Wrzucić ugotowaną kaszę gryczaną, kawałki łososia wędzonego na gorąco albo pieczonego, który został np. z poprzedniego dnia.
Do tego ugotowany i obrany bób.
Na koniec ulubiona świeża zielenina...
... i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Boczek przesmażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej, lub innej z powłoką non-stick). Ja wybrałam chudy boczek gotowany.
Dodać pieczarki pokrojone w większe kawałki.
Następnie dodać paprykę
... czarne oliwki i chwilę wszystko poddusić.
Wrzucić ugotowaną kaszę gryczaną, kawałki łososia wędzonego na gorąco albo pieczonego, który został np. z poprzedniego dnia.
Do tego ugotowany i obrany bób.
Na koniec ulubiona świeża zielenina...
... i gotowe:-)