Sałatka na ciepło z kaszą gryczaną, łososiem, bobem i boczkiem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Typowe danie z resztek, bo nic się nie może zmarnować. Trzeba tylko umiejętnie dobrać te resztki żeby wyszło nie tylko smacznie, ale też żeby posiłek był dobrze zbilansowany i niskokaloryczny:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 493
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 25.9g40%
Węglowodany 28.4g10%
Białko 36.9g74%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 80 g ugotowanej kaszy gryczanej
 65 g łososia wędzonego na gorąco
 50 g papryki czerwonej
 45 g pieczarek
 45 g ugotowanego i obranego bobu
 30 g gotowanego chudego boczku
 15 g zielonych i czarnych oliwek
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Boczek przesmażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej, lub innej z powłoką non-stick). Ja wybrałam chudy boczek gotowany.

2

Dodać pieczarki pokrojone w większe kawałki.

3

Następnie dodać paprykę

4

... czarne oliwki i chwilę wszystko poddusić.

5

Wrzucić ugotowaną kaszę gryczaną, kawałki łososia wędzonego na gorąco albo pieczonego, który został np. z poprzedniego dnia.

6

Do tego ugotowany i obrany bób.

7

Na koniec ulubiona świeża zielenina...

8

... i gotowe:-)

Składniki

 80 g ugotowanej kaszy gryczanej
 65 g łososia wędzonego na gorąco
 50 g papryki czerwonej
 45 g pieczarek
 45 g ugotowanego i obranego bobu
 30 g gotowanego chudego boczku
 15 g zielonych i czarnych oliwek
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Boczek przesmażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej, lub innej z powłoką non-stick). Ja wybrałam chudy boczek gotowany.

2

Dodać pieczarki pokrojone w większe kawałki.

3

Następnie dodać paprykę

4

... czarne oliwki i chwilę wszystko poddusić.

5

Wrzucić ugotowaną kaszę gryczaną, kawałki łososia wędzonego na gorąco albo pieczonego, który został np. z poprzedniego dnia.

6

Do tego ugotowany i obrany bób.

7

Na koniec ulubiona świeża zielenina...

8

... i gotowe:-)

Sałatka na ciepło z kaszą gryczaną, łososiem, bobem i boczkiem
(Visited 403 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *