W sezonie letnim warzywa są najsmaczniejsze. Ja bardzo lubię połączenie warzyw z makaronami, do tego fajnie jest dodać rybkę, kurczaka lub indyka, albo chorizo - jak w tym przepisie. Chorizo jest znakomite, gdyby nie te kalorie, jadłabym częściej i więcej:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 429
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.5g23%
- Węglowodany 56.9g19%
- Białko 14.9g30%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię pokroić w grube kostki, czosnek w plasterki - wszystko wrzucić na patelnię najlepiej granitową lub inną z powłoką non-stick.
Dodajemy chorizo pokrojone w paseczki i smażymy razem aż wytopi się tłuszcz z chorizo.
Dodajemy pomidorka pokrojonego w kosteczkę
Dorzucamy porządną garść zieleniny
Na końcu dodajemy ugotowany al dente makaron
Krótko razem mieszamy i gotowe.
To znakomita propozycja również dla wegan i wegetarian - wystarczy zamiast chorizo dać łyżkę oliwy i na niej przesmażyć warzywa.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię pokroić w grube kostki, czosnek w plasterki - wszystko wrzucić na patelnię najlepiej granitową lub inną z powłoką non-stick.
Dodajemy chorizo pokrojone w paseczki i smażymy razem aż wytopi się tłuszcz z chorizo.
Dodajemy pomidorka pokrojonego w kosteczkę
Dorzucamy porządną garść zieleniny
Na końcu dodajemy ugotowany al dente makaron
Krótko razem mieszamy i gotowe.
To znakomita propozycja również dla wegan i wegetarian - wystarczy zamiast chorizo dać łyżkę oliwy i na niej przesmażyć warzywa.