Ilość przepisów: 348
Jajko sadzone na liściach rzodkiewki z patelni, por, pieczarkiBardzo lekkie śniadanie z jajem;-) Podpowiadam jak wykorzystać liście rzodkiewki, są jadalne i bardzo smaczne. Najczęściej robię z nich pesto ale okazuje się, że smażone też są świetne. Jajecznica na liściach rzodkiewki to sztos:-) A dzisiaj zestawik z porem, pieczarkami i jajkiem - bardzo smacznie, bardzo fit i bardzo szybko.Orzeźwiająca sałatka, z mango, awokado, pomidorem, papryką i pistacjami w sosie miodowo-cytrynowymPolecam znakomitą, lekką i orzeźwiającą sałatkę - prawdziwa bomba witaminowa i bogactwo minerałów. Tylko dobre składniki, więc jest naprawdę zdrowo i rozkosznie pysznie:-)Zielone śniadanie ze szparagami i jajkami poszetowymiZielone dobrze mi robi:-) A jak na takim sezonowym talerzu wyląduje jeszcze jajko w koszulce - jest pełnia szczęścia. Dobrego dnia:-)Kanapka z jajkiem sadzonym i pieczarkami na pieczywie proteinowymMój pomysł na szybkie, lekkie i wysokobiałkowe śniadanie na ciepło.Naleśniki z porem, cukinią i fetąNaleśników nie jem za często, bo z jakiej by mąki i mleka nie były, zawsze jeden ma ok 200 kcal. No ale czasem najdzie ochota więc kombinuję z dodatkami, żeby było smacznie, wartościowo i maksymalnie fit. Naleśniki ze szpinakiem i fetą to klasyk ale czy próbowaliście z porem, cukinią i fetą? Polecam, równie pyszne i sycące.Jajko w koszulce, szparagi, zielone warzywa z patelni, pistacje i pieczywo proteinoweSezon na szparagi rozpoczęty. Na razie koszmarnie drogie (na 40 zł) ale za to świeżutkie, młodziutkie i przepyszne. Zrobiłam sobie więc znakomite, lekkie i sycące śniadanie z jajkiem w koszulce na pieczywie proteinowym, pistacjami i olejem z pistacji. Obłędnie smakowało:-)Warzywa z patelniBanalnie proste, obłędnie pyszne, wegańskie jedzenie na każdą porę dnia.Lekka sałatka z fety, kuskusu perłowego i świeżych warzywLekka, smaczna i apetycznie wyglądająca sałatka. Kuskus perłowy jest zupełnie inny niż ten drobny, trzeba go zagotować. Spróbujcie i oceńcie sami. Ja go bardzo lubię. Taka sałatka najlepiej smakuje latem, kiedy warzywa dojrzewają na słońcu a nie w szklarniach, ale ja już jestem mocno stęskniona smaku lata więc u mnie lato na talerzu już dzisiaj.Pieczywo proteinowe z jajkiem w koszulce i z awokado, liście rzodkiewki na gorąco z pistacjami, pieczarki i rzodkiewkaW moim posiłku wykorzystałam rzodkiewkę wraz z liśćmi. Okazuje się, że wychodzi z nich nie tylko pyszne pesto, ale również doskonale smakują jako warzywko z patelni, na gorąco. Z kilku innych składników zrobiłam super smaczną kompozycję, pełną zdrowych tłuszczy, białka i pięknie wyglądającą.
(Visited 492 995 times, 1 201 visits today)