Ilość przepisów: 342
Sałatka z pomidorem, granatem i fetąLekka, orzeźwiająca sałatka z pomidorem, szczególnie smakuje, kiedy pomidory już pachną, już smakują jak pomidory wyrośnięte na słońcu.Jajko w koszulce na wędzonym na gorąco łososiuŚniadanie z jajem to moje ulubione śniadanie. Robię je na różne sposoby ale najzdrowsze jest jajko poszetowe czyli jajko w koszulce. I takie Wam dzisiaj proponuję na kanapkę z pysznym łososiem wędzonym na gorąco.Chiński makaron z pieczonym dzikim łososiemDanie to wymyśliłam z resztek lodówkowych: szparagi i łosoś dostały drugie życie w pysznym połączeniu z makaronem chińskim. Jemy, nie marnujemy! # zerowaste 🙂Kanapeczki z lekkiego pieczywaLekkie pieczywo jest fajne, bo jedna kromka ma tylko ok. 20 kcal. W dodatku maja sporo błonnika. Dla osób przyzwyczajonych dla tradycyjnego pieczywa taka "tekturka" to nie jest atrakcyjna alternatywa ale - wierzcie mi - można polubić:-) Łosoś wędzony na gorąco, cukinia w sezamie, pieczarki i białe szparagiPolecam gorąco ten sposób przygotowywania i komponowania posiłków na diecie redukcyjnej. Nie wszystko musi być z kaszą, makaronem, ryżem... czasem bez węglowodanów też można zjeść smacznie, do syta i fit:-)Bucatini z pesto z czosnku niedźwiedziegoZrobiłam zapas pesto z czosnku niedźwiedziego więc od czasu do czasu będę go sobie dorzucać do jedzenia. Sezon na czosnek trwa krótko a w pesto dość dobrze się przechowuje (nawet zamrożony jest super). Jajka poszetowe, awokado, krewetkiUważam śniadanie za najważniejszy posiłek dnia. W moim przypadku nie sprawdzają się śniadania na słodko, nie sprawdzają się owsianki chociaż są bardzo zdrowe. Ja muszę mieć konkret, najlepiej z białkiem, najlepiej z jajkiem:-) A jajko w koszulce (czyli poszetowe) to najzdrowsza forma jaja.Łosoś pieczony z ryżem w tajskim styluNigdy nie wyrzucam jedzenia, wszystko dostaje u mnie drugie życie. Np. jak macie ryż i łososia z poprzedniego dnia - zapraszam do gotowania:-)Białkowy torcik szpinakowy z kremem tuńczykowymPodrzucam Wam pomysł na mocno białkowy posiłek: torcik szpinakowo-tuńczykowy. Bardzo mi smakował a sama baza, czyli dwa placuszki szpinakowo-białkowe, mogą być inspiracją do kolejnych pomysłów na wytrawne torciki:-)
(Visited 480 346 times, 628 visits today)