Ilość przepisów: 341
Gofry pieczarkowe z parmezanemGofry w nowej odsłonie: tym razem pieczarkowe posypane parmezanem. Na gorących gofrach pysznie się rozpuścił i nadał wyrazistości. Świetna przekąska:-)Kanapka na ciepło ze szpinakiem, tofu i paprykąMoja śniadaniowa propozycja kanapkowa na na ciepło w wersji wegańskiej. Świetne połączenie smaków, duża porcja białka.Szwedzkie pieczywo z pieczonym burakiem, hummusem i serem kozimIkea ma wiele fajnych produktów np. takie pieczywko KNÄCKEBRÖD. Bardzo przyjemnie chrupkie, razowe, do przekąsek na słodko i słono.Gofry paprykowe, jajko w koszulce, awokado i smażona paprykaPolecam na śniadanie gofry w nowej odsłonie. Ciasto bez jajek, za to ze słodką mieloną papryką. Super baza do przygotowania pysznego śniadania na wytrawnie. Polecam:-)Ryż basmati, owoce morza z patelni, sałatka na ciepło z pora i groszkuNie lubię spędzać dużo czasu na przygotowywaniu posiłków. Lubię jak jest szybko, smacznie i zdrowo. No i żeby danie było lekkie, fit. Takie po którym chce się żyć a nie leżeć i trawić:-) I to jest właśnie takie danie: pyszny, sypki aromatyczny ryż, spora porcja owoców morza i warzywka. Bardzo polecam!Talerz śniadaniowy na ciepło, bułka z awokado i kiełkamiLubię rano zjeść śniadanie na ciepło. Najlepsze są te wytrawne, z porządną porcją warzyw i dobrym pieczywem. Jajko poszetowe na kanapce z awokado, prażona cieciorka, papryka i szpinakDzisiaj wszystko co lubię w śniadaniu: jajko, ciepłe dodatki. I tak mogę zaczynać dzień. Porządna porcja zdrowych składników sprawia, że mam energie i siłę w pierwszej połowie dnia.Bavette z cieciorką i z pesto z czosnku niedźwiedziegoWiecie, że pesto można mrozić? Takie z bazylii to można zrobić na bieżąco ale już z czosnku niedźwiedziego to robimy tylko w sezonie czyli w kwietniu, bo wtedy czosnek niedźwiedzi można kupić na placyku. A w środku zimy, takie pesto smakuje wybornie:-)Sałatka ziemniaczana, wegańskaSałatki ziemniaczane maja szerokie grono zwolenników. Lubimy je w wersji z boczkiem, z rybą a dzisiaj podrzucam pomysł na wersję wegańską. Jest pysznie i chociaż taka sałatka jest ciężka (waży dużo - 100 g to niewiele), to warto sobie od czasu do czasu zafundować taką przyjemność. Np. jako dodatek obiadowy zamiast zwykłych ziemniaków.
(Visited 473 883 times, 753 visits today)