#pieczywo

Ilość przepisów: 114
Wegańskie śniadanie na ciepło z awokado i pieczywem proteinowymPieczarki, cukinia, por często są obecne w mojej kuchni, bo maja mało kalorii, więc są świetnym uzupełnieniem posiłków i wypełnieniem talerza. Pieczarki w sosie sojowym nabierają pięknego, złotego koloru i smaku, cukinie można przyprawić na wiele sposób, bo sama w sobie jest raczej neutralna smakowo, a por - zwłaszcza ta zielona część - z dodatkiem czosnku, krótko zrobiony na patelni, jest pyszny. Dorzyciłampo0rcję zdrowych tłuszczy w postaci awokado. Awokado kupuję zawsze w odmianie Haas - rzadziej zdarza się, że jest zepsute. Zaglądajcie pod ogonek: jak jest zielony - jest niedojrzałe, jak jest żółty lub zielono-żółty - jest dojrzałe, brązowy kolor to jest mocno dojrzałe - trzeba zjeść natychmiast, a jak jest biały nalot pod ogonkiem - jest zepsute, do wyrzucenia. Niedojrzałe jak poleży w domu, w cieple - dojrzeje.
Wegańskie śniadanie z awokado, szpinakiem, papryką i pieczarkamiZazwyczaj jadam śniadania na ciepło. Wbrew pozorom przygotowanie takiego śniadania nie zajmuje wiele czasu. I nie chodzi o to, żeby zjeść na ciepło, ale o to, żeby nie jeść surowego. Akurat mój organizm lepiej znosi warzywa po lekkiej obróbce termicznej więc najczęściej przygotowuje na patelni różne warzywa. Zachęcam do kombinowania z warzywami z patelni:-)
1 2 3 4 5 13

(Visited 498 521 times, 1 652 visits today)