#awokado

Ilość przepisów: 114
Jajko w koszulce na kanapce z awokado i sałatka ze szparagamiKiedy zaczyna się sezon na szparagi, to jako pierwsze lądują one na moim śniadaniowym talerzu. Najbardziej lubię połączenie szparagów z jajkiem, takim w którym żółtko płynie... Dzisiaj pracowałam na trzech palnikach jednocześnie: na jednym robiłam jajko w koszulce, na drugim gotowały się szparagi a na trzecim smażyłam pomidorki. W kilka chwil miałam śniadanie mistrzów:-)
Gofry z awokado, pieczarkami i łososiemSzybkie gofry na wytrwanie - moja propozycja śniadaniowa ale doskonale sprawdzi się również jako kolacja. Potrzeba tak niewiele, żeby posiłek była zdrowy, smaczny i ładny. W mojej porcji jest sporo białka i zdrowe tłuszcze z łososia i awokado a kalorii tyle, że wystarczy do obiadu:-)
Wegańskie śniadanie na ciepło z goframi paprykowymiPodrzucam kolejny pomysł na wytrawne gofry. Tym razem paprykowe. Mają wyrazisty smak i piękny kolor. Do gofrów dołożyłam awokado - ładnie wygląda na pomarańczowych gofrach, pora na ciepło - uwielbiam ten lekko orzechowy smak, i pomidorki - krótko podsmażone. Całość wyszła pysznie, lekko i zdrowo.
Linguini nero z owocami morza, awokado i pomidorkami z patelniKocham makarony! Nie jestem w tym odosobniona, makarony lubi prawie każdy. Są cudowne, bo nie dość że same przybierają różną formę, można je zrobić w różnych smakach i kolorach dodając do ciasta różne naturalne "barwniki", to jeszcze pasuję niemalże do wszystkiego. No to dzisiaj czarne linguini nero (sepia) w pysznej kompozycji z owocami morza, awokado i pomidorkami. Danie lekkie, sycące, wysokoproteinowe i ładne:-)
Spaghetti pełnoziarniste z awokado, porem, pak choi, groszkiem i pieczarkamiMiędzy makaronem pełnoziarnistym a "białym" nie ma znaczącej różnicy w kaloriach ale jest zasadnicza różnica w ilości składników odżywczych. O ile mąka biała i jej wytwory zawiera głównie kalorie, o tyle produkty z pełnego ziarna zawierają: błonnik, kwas foliowy, witaminy z grupy B, witaminę E, magnez, cynk, żelazo. Są doskonałym źródłem błonnika, stanowiącego naturalną miotełkę dla jelit. Dzięki temu zapobiegają dolegliwościom trawiennym takim jak wzdęcia, zaparcia, zgaga, a także wspierają zachowanie szczupłej sylwetki. Wielką zaletą produktów pełnoziarnistych jest to, że na długo zapewniają uczucie sytości. Dlatego zamieniajmy białe na pełnoziarniste kiedy tylko możemy. Makaron pełnoziarnisty (u mnie Barilla) z warzywnymi dodatkami, to moja pyszna propozycja dla tych co chcą jeść zdrowo.
Bliny gryczane z dodatkami: awokado, łosoś, kawiorWytrawne pankejki z mąki gryczanej - bliny. Zrobiłam lżejszą wersję mieszając mąkę gryczaną z pszenną, wyszły bardzo lekkie, puszyste. Znakomita propozycja śniadaniowa. Pasuje do wszystkiego, również do śniadań na słodko (np. twarożek i miód:-))
1 7 8 9 10 11 13

(Visited 483 683 times, 741 visits today)