Na słodko

Ilość przepisów: 38
Sernik z masłem migdałowym, mocno proteinowyCiasto nazwałam sernikiem, mimo że ser stanowi 1/4 wagi całego ciasta. Zatem nie jest to typowy sernik i nie smakuje "serowo". Ma mięciutką, zwartą konsystencję, jest wilgotny, nie za słodki, wyczuwalne są drobinki migdałów. Bardzo udany deser dla kogoś, kto desery jada bardzo rzadko i nie potrzebuje "zjadać oczami" wszak nie jest bardzo efektowny:-) Ale makro - przyznajcie - bardzo warte tego, aby to ciasto powtórzyć w swojej kuchni.
Gofry proteinowe ze skyrem i konfiturą ze śliwekTo jest moja propozycja na pyszne, późne, wysokobiałkowe śniadanie w 10 minut. Idealnie po porannym treningu. Wykorzystałam gotową mieszankę do proteinowych pankejków. Okazuje się, że nadaje się nie tylko na placuszki ale też na gofry:-)
Proteinowe gofry z truskawkami w syropieTo deser (a dla niektórych pewnie śniadanie) wybitnie niskokaloryczny jak na ilość protein, które mieści w sobie. Ja polecam jako potreningówkę dla aktywnych:-)
Sernik z dynią, mocno proteinowyTen sernik robi się szybko, wszystko razem miksujemy, potem pieczenie w kąpieli wodnej i noc w lodówce. Ze względu na dużą zawartość pulpy dyniowej, sernik wyszedł bardzo delikatny i tylko dobrze schłodzony dał się kroić. Wygodniej było go jeść łyżeczką:-)
Owsianka czekoladowa z wiśniami i batonem proteinowymNie przepadałam za owsiankami, bo same węglowodany nie trzymały nie w ogóle, zaraz byłam głodna. Co innego owsianka z potężną porcją protein! To coś dla mnie. Na początek aktywnego dnia, na lepszy humor, na dużo energii... Polecam 🙂
Migdałowe ciasto z tofu, ze śliwkami, wysokobiałkowePrzepis wymyślony na prędce, bo zalegało tofu (kupione przez pomyłkę, bo nie lubię takiego bezsmakowego) i śliwki (nie przepadam za owocami ale kupuję z rozsądku, w nadziei, że zacznę jeść... Efekt taki, że leżą i leżą, aż muszę coś wymyślić żeby się nie zmarnowały;-) No to wymyśliłam deser fit, deser pyszny i do tego wysokobiałkowy:-) idealnie!
Pankejki białkowe z kremem czekoladowym i figamiWysokoproteinowe pankejki, to lepsza alternatywa od tych tradycyjnych placuszków (składających się głównie z węglowodanów), zwłaszcza dla osób aktywnych. Do tego proteinowy krem i sezonowy smaczek w postaci świeżej figi - pycha:-)
Wysokobiałkowe ciasto z borówkamiNie przepadam za słodkim, ale jak już mnie najdzie ochota to lubię zrobić coś wysokobiałkowego, żeby poza przyjemnością z jedzenia słodkiego, było też trochę pożytku dla mięśni:-) To ciasto jest właśnie takie jak lubię: 10 minut roboty, duuuużo białka, wilgotne, słodkie... No i naprawdę fit!
1 2 3 4 5

(Visited 499 424 times, 1 738 visits today)