Proteinowa zupa z kurczakiem, chorizo i kapustą pekińską

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Taka zupa to porządny, pełnowartościowy posiłek. Porcja białka - imponująca! Czas wykonania - 15 minut max! Rozgrzewa, syci i jak smakuje!!! 🙂

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 397
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 20.3g32%
Węglowodany 5.5g2%
Białko 49.7g100%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 150 g polędwiczek z piersi kurczaka
 35 g chorizo picante
 10 g czosnku (2 ząbki)
 150 g kapusty pekińskiej
 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
 1 jajko
 sól
 opcjonalnie: pieprz cayenne, imbir, kurkuma, czosnek - wszystko to jeszcze bardziej rozgrzewa:-)

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroić w plasterki, polędwiczki z piersi kurczaka pokroić w mniejsze kawałki, przesmażyć najlepiej bez tłuszczu, w granitowym garnku lub innym z powłoka non-stick.

2

Dodać chorizo pokrojone w półtalarki...

3

... a po chwili, jak chorizo się lekko podsmaży, podlać wodą. Najpierw dajcie mniej, najwyżej jak będzie za gęsta dla was to dolejecie późnej.

4

Jak się woda zagotuje to dorzucamy posiekaną kapustę...

5

... i słodką mielona paprykę. Solimy.

6

kapusta szybko mięknie więc wystarczy jej 5 minut, teraz pora na jajko.

7

Jajko fajnie zagęszcza zupę, no i stanowi kolejne w tym daniu źródło białka.

8

15 minut i mamy to:-)

Składniki

 150 g polędwiczek z piersi kurczaka
 35 g chorizo picante
 10 g czosnku (2 ząbki)
 150 g kapusty pekińskiej
 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
 1 jajko
 sól
 opcjonalnie: pieprz cayenne, imbir, kurkuma, czosnek - wszystko to jeszcze bardziej rozgrzewa:-)

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroić w plasterki, polędwiczki z piersi kurczaka pokroić w mniejsze kawałki, przesmażyć najlepiej bez tłuszczu, w granitowym garnku lub innym z powłoka non-stick.

2

Dodać chorizo pokrojone w półtalarki...

3

... a po chwili, jak chorizo się lekko podsmaży, podlać wodą. Najpierw dajcie mniej, najwyżej jak będzie za gęsta dla was to dolejecie późnej.

4

Jak się woda zagotuje to dorzucamy posiekaną kapustę...

5

... i słodką mielona paprykę. Solimy.

6

kapusta szybko mięknie więc wystarczy jej 5 minut, teraz pora na jajko.

7

Jajko fajnie zagęszcza zupę, no i stanowi kolejne w tym daniu źródło białka.

8

15 minut i mamy to:-)

Proteinowa zupa z kurczakiem, chorizo i kapustą pekińską
(Visited 1 006 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *