Taka zupa to porządny, pełnowartościowy posiłek. Porcja białka - imponująca! Czas wykonania - 15 minut max! Rozgrzewa, syci i jak smakuje!!! 🙂
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 397
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 20.3g32%
- Węglowodany 5.5g2%
- Białko 49.7g100%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki, polędwiczki z piersi kurczaka pokroić w mniejsze kawałki, przesmażyć najlepiej bez tłuszczu, w granitowym garnku lub innym z powłoka non-stick.
Dodać chorizo pokrojone w półtalarki...
... a po chwili, jak chorizo się lekko podsmaży, podlać wodą. Najpierw dajcie mniej, najwyżej jak będzie za gęsta dla was to dolejecie późnej.
Jak się woda zagotuje to dorzucamy posiekaną kapustę...
... i słodką mielona paprykę. Solimy.
kapusta szybko mięknie więc wystarczy jej 5 minut, teraz pora na jajko.
Jajko fajnie zagęszcza zupę, no i stanowi kolejne w tym daniu źródło białka.
15 minut i mamy to:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki, polędwiczki z piersi kurczaka pokroić w mniejsze kawałki, przesmażyć najlepiej bez tłuszczu, w granitowym garnku lub innym z powłoka non-stick.
Dodać chorizo pokrojone w półtalarki...
... a po chwili, jak chorizo się lekko podsmaży, podlać wodą. Najpierw dajcie mniej, najwyżej jak będzie za gęsta dla was to dolejecie późnej.
Jak się woda zagotuje to dorzucamy posiekaną kapustę...
... i słodką mielona paprykę. Solimy.
kapusta szybko mięknie więc wystarczy jej 5 minut, teraz pora na jajko.
Jajko fajnie zagęszcza zupę, no i stanowi kolejne w tym daniu źródło białka.
15 minut i mamy to:-)