Pieczywo proteinowe z awokado, warzywa z patelni i cieciorka

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Zaglądając na mojego bloga kulinarnego, albo obserwując mój profil na instagramie (@ania_gotuje_fit) albo na facebooku, zorientujecie się, że bardzo lubię śniadania na ciepło. Wydawać by się mogło, że przygotowanie takiego śniadania zajmuje dłuższą chwilę ale nic podobnego. To góra 10-15 minut i mamy taki oto zachwycający, zdrowy, smaczny i fit talerz. Zapraszam również na mojego instagrama @ania_robi_forme - tam pokazuje jakie aktywności podejmuję żeby budować sprawność na lata.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 422
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 26.6g41%
Węglowodany 30.2g11%
Białko 16.3g33%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego
 60 g awokado (1/2 owocu)
 40 g pora
 40 g papryki czerwonej "red banana"
 30 g cieciorki z puszki
 30 g cebuli
 2 rzodkiewki
 1 łyżka oleju z awokado
 czarnuszka, ewentualnie sól, garstka roszponki

Sposób przygotowania

1

Paprykę pokroić w plasterki, pora w większe kawałki, cebulę w piórka.

2

Pokrojone warzywa podprażyć na suchej, granitowej patelni (najlepiej) - lub innej z powłoka non-stick.

3

Osobno podprażyć pokrojone w cząsteczki rzodkiewki.

4

Kromkę przekroić na pół (często tak robię, żeby oko widziało więcej jedzenia), awokado na plasterki i wyłożyć je na każdą z 2 połówek pieczywa.

5

Warzywa wyłożyć na garstkę roszponki ułożoną na talerzu, dodać cieciorkę, całość skropić olejem z awokado...

6

... i posypać czarnuszką.

7

8

9

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego
 60 g awokado (1/2 owocu)
 40 g pora
 40 g papryki czerwonej "red banana"
 30 g cieciorki z puszki
 30 g cebuli
 2 rzodkiewki
 1 łyżka oleju z awokado
 czarnuszka, ewentualnie sól, garstka roszponki

Sposób przygotowania

1

Paprykę pokroić w plasterki, pora w większe kawałki, cebulę w piórka.

2

Pokrojone warzywa podprażyć na suchej, granitowej patelni (najlepiej) - lub innej z powłoka non-stick.

3

Osobno podprażyć pokrojone w cząsteczki rzodkiewki.

4

Kromkę przekroić na pół (często tak robię, żeby oko widziało więcej jedzenia), awokado na plasterki i wyłożyć je na każdą z 2 połówek pieczywa.

5

Warzywa wyłożyć na garstkę roszponki ułożoną na talerzu, dodać cieciorkę, całość skropić olejem z awokado...

6

... i posypać czarnuszką.

7

8

9

Pieczywo proteinowe z awokado, warzywa z patelni i cieciorka
(Visited 232 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *