Rydze to moje ukochane grzyby. Cały rok czekam, żeby sobie przygotować rydze z patelni i zajadać się nimi trzy razy dziennie. Dzisiaj w wegańskim zestawie śniadaniowym:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 461
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 30g47%
- Węglowodany 30.7g11%
- Białko 18.1g37%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Rydze przesmażyłam na oliwie, trzeba je porządnie posolić i popieprzyć, ja dodatkowo aromatyzują czosnkiem, który potem usuwam, żeby się nie spalił.
Na tej samej patelni przesmażam pomidorki, również z odrobiną czosnku.
Kromkę pieczywa proteinowego przekrawam na pół - oko widzi więcej jedzenia:-) na każdą połówkę pieczywa układam awokado pokrojone w plasterki.
Na awokado - kilka kapeluszy rydzów, reszta osobno.
Pomidorki wykładam na sałatę, całość posypuję czarnuszką:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Rydze przesmażyłam na oliwie, trzeba je porządnie posolić i popieprzyć, ja dodatkowo aromatyzują czosnkiem, który potem usuwam, żeby się nie spalił.
Na tej samej patelni przesmażam pomidorki, również z odrobiną czosnku.
Kromkę pieczywa proteinowego przekrawam na pół - oko widzi więcej jedzenia:-) na każdą połówkę pieczywa układam awokado pokrojone w plasterki.
Na awokado - kilka kapeluszy rydzów, reszta osobno.
Pomidorki wykładam na sałatę, całość posypuję czarnuszką:-)