Pieczywo lekkie z szynką bez wędzenia i z jajecznicą

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pieczywo lekkie - jak jeszcze nie znacie to zachęcam do spróbowania. Nie przypomina w niczym tradycyjnego pieczywa ale można je polubić, jest nisko kaloryczne (1 kromka to zaledwie 19-20 kcal:-)) i lekkostrawne. Warto je włączyć do diety redukcyjnej:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 4 kanapki

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 300
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11.9g19%
Węglowodany 18g6%
Białko 28.4g57%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 1 białko jaja
 4 kromki pieczywa lekkiego Sonko
 4 plasterki szynki bez wędzenia
 dodatki: roszponka, pomidorki, czarnuszka, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Jajka i białko usmażyć bez tłuszczu na patelni granitowej lub innej z powłoką non-stick.

2

Na każdą kromkę pieczywa lekkiego położyć plasterek szynki, na to spora łyżka jajecznicy. Posypać czarnuszką, ozdobić roszponką i pomidorkami...Finito:-)

Składniki

 2 jajka
 1 białko jaja
 4 kromki pieczywa lekkiego Sonko
 4 plasterki szynki bez wędzenia
 dodatki: roszponka, pomidorki, czarnuszka, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Jajka i białko usmażyć bez tłuszczu na patelni granitowej lub innej z powłoką non-stick.

2

Na każdą kromkę pieczywa lekkiego położyć plasterek szynki, na to spora łyżka jajecznicy. Posypać czarnuszką, ozdobić roszponką i pomidorkami...Finito:-)

Pieczywo lekkie z szynką bez wędzenia i z jajecznicą
(Visited 420 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *