Takie paszteciki to fajna przegryzka imprezowa. Wykonanie nie jest bardzo czasochłonne a fajne jest też to, że można wykorzystać resztki mięsa z gotowania bulionu.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 16
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 100
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 6g10%
- Węglowodany 7g3%
- Białko 2.5g5%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso udusić z cebulką i przyprawami do miękkości. Zmielić w maszynce. Uformować kulki. Ciasto francuskie pokroić na 16 trójkącików. Na szerszy brzeg każdego trójkącika nałożyć mięsną kulkę i lekko ją spłaszczając zwinąć ciasto w rożek.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem. Każdy pasztecik posmarować roztrzepanym jakiem. Wtedy się ładnie błyszczą.
Piec ok 20-25 min w 180 C. Smakują jako przegryzka do barszczyku, cebulowej albo kremu warzywnego.
Składniki
Sposób przygotowania
Mięso udusić z cebulką i przyprawami do miękkości. Zmielić w maszynce. Uformować kulki. Ciasto francuskie pokroić na 16 trójkącików. Na szerszy brzeg każdego trójkącika nałożyć mięsną kulkę i lekko ją spłaszczając zwinąć ciasto w rożek.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem. Każdy pasztecik posmarować roztrzepanym jakiem. Wtedy się ładnie błyszczą.
Piec ok 20-25 min w 180 C. Smakują jako przegryzka do barszczyku, cebulowej albo kremu warzywnego.