Wegańska pasta z fasoli i smażonych pieczarek - bardzo smaczne smarowidło. Szybko się robi i dobrze przechowuje.
Wielkość porcji 100 g
Ilość porcji 7
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 129
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 1.5g3%
- Węglowodany 22g8%
- Białko 7.5g15%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolę ugotować w osolonej wodzie z majerankiem. Odcedzić, wystudzić.
Pieczarki drobno posiekać i zesmażyć na łyżce oliwy truflowej aż do całkowitego odparowania płynu. Cebulę pokroić drobno i też przesmażyć na łyżce oliwy truflowej. Do smażonej cebuli dodać starte na grubych oczkach jabłko, dodać majeranek i kilka minut smażyć.
Fasolę i jabłka usmażone z cebulą zmiksować na pastę, nie musi być bardzo gładka. Dodać smażone pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Wybornie smakuje ze świeżym pieczywem i np. kiszonym ogórkiem. Trochę jak smalec:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolę ugotować w osolonej wodzie z majerankiem. Odcedzić, wystudzić.
Pieczarki drobno posiekać i zesmażyć na łyżce oliwy truflowej aż do całkowitego odparowania płynu. Cebulę pokroić drobno i też przesmażyć na łyżce oliwy truflowej. Do smażonej cebuli dodać starte na grubych oczkach jabłko, dodać majeranek i kilka minut smażyć.
Fasolę i jabłka usmażone z cebulą zmiksować na pastę, nie musi być bardzo gładka. Dodać smażone pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Wybornie smakuje ze świeżym pieczywem i np. kiszonym ogórkiem. Trochę jak smalec:-)