Ryby można robić na wiele sposobów. Ja najczęściej robię na patelni, dusząc z warzywami. Do tego makaron - im grubszy tym lepszy. Całe danie jest naprawdę fit: mało tłuszczu, dużo białka, w naprawdę sporej porcji jest niewiele kalorii. Warto spróbować:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 541
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.2g22%
- Węglowodany 47.1g16%
- Białko 49.4g99%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
2 zamrożone polędwiczki z dorsza ułożyłam na suchej patelni, na małym ogniu zaczęłam je dusić.
Papryczki padron pokroiłam w plasterki, pomidorki przekroiłam na połówki.
Dorsza odwróciłam na drugą, ciągle zamrożoną stronę, dodałam warzywa i posoliłam.
Przykryłam patelnię, podkręciłam ogień żeby wszystko ładnie się połączyło. Można od czasu do czasu potrząsnąć patelnią.
W międzyczasie ugotowałam makaron.
Makaron wymieszałam z warzywami i wyłożyłam na talerz.
Na to ułożyłam dorsza, polałam łyżką oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia.
Składniki
Sposób przygotowania
2 zamrożone polędwiczki z dorsza ułożyłam na suchej patelni, na małym ogniu zaczęłam je dusić.
Papryczki padron pokroiłam w plasterki, pomidorki przekroiłam na połówki.
Dorsza odwróciłam na drugą, ciągle zamrożoną stronę, dodałam warzywa i posoliłam.
Przykryłam patelnię, podkręciłam ogień żeby wszystko ładnie się połączyło. Można od czasu do czasu potrząsnąć patelnią.
W międzyczasie ugotowałam makaron.
Makaron wymieszałam z warzywami i wyłożyłam na talerz.
Na to ułożyłam dorsza, polałam łyżką oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia.