Papardelle z suszonymi pomidorami, dorsz, padron, groszek i pomidorki

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Ryby można robić na wiele sposobów. Ja najczęściej robię na patelni, dusząc z warzywami. Do tego makaron - im grubszy tym lepszy. Całe danie jest naprawdę fit: mało tłuszczu, dużo białka, w naprawdę sporej porcji jest niewiele kalorii. Warto spróbować:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 541
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.2g22%
Węglowodany 47.1g16%
Białko 49.4g99%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu papardelle z suszonymi pomidorami (waga przed ugotowaniem)
 230 g polędwicy z dorsza atlantyckiego
 85 g groszku mrożonego
 12 g papryczek padron
 50 g pomidorków
 10 g oleju rzepakowego
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

2 zamrożone polędwiczki z dorsza ułożyłam na suchej patelni, na małym ogniu zaczęłam je dusić.

2

Papryczki padron pokroiłam w plasterki, pomidorki przekroiłam na połówki.

3

Dorsza odwróciłam na drugą, ciągle zamrożoną stronę, dodałam warzywa i posoliłam.

4

Przykryłam patelnię, podkręciłam ogień żeby wszystko ładnie się połączyło. Można od czasu do czasu potrząsnąć patelnią.

5

W międzyczasie ugotowałam makaron.

6

Makaron wymieszałam z warzywami i wyłożyłam na talerz.

7

Na to ułożyłam dorsza, polałam łyżką oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia.

8

Składniki

 50 g makaronu papardelle z suszonymi pomidorami (waga przed ugotowaniem)
 230 g polędwicy z dorsza atlantyckiego
 85 g groszku mrożonego
 12 g papryczek padron
 50 g pomidorków
 10 g oleju rzepakowego
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

2 zamrożone polędwiczki z dorsza ułożyłam na suchej patelni, na małym ogniu zaczęłam je dusić.

2

Papryczki padron pokroiłam w plasterki, pomidorki przekroiłam na połówki.

3

Dorsza odwróciłam na drugą, ciągle zamrożoną stronę, dodałam warzywa i posoliłam.

4

Przykryłam patelnię, podkręciłam ogień żeby wszystko ładnie się połączyło. Można od czasu do czasu potrząsnąć patelnią.

5

W międzyczasie ugotowałam makaron.

6

Makaron wymieszałam z warzywami i wyłożyłam na talerz.

7

Na to ułożyłam dorsza, polałam łyżką oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia.

8

Papardelle z suszonymi pomidorami, dorsz, padron, groszek i pomidorki
(Visited 311 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *