Ryby można robić na wiele sposobów. Ja najczęściej robię na patelni, dusząc z warzywami. Do tego makaron - im grubszy tym lepszy. Całe danie jest naprawdę fit: mało tłuszczu, dużo białka, w naprawdę sporej porcji jest niewiele kalorii. Warto spróbować:-)
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii541
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.2g19%
- Węglowodany 47.1g18%
- Białko 49.4g99%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
2 zamrożone polędwiczki z dorsza ułożyłam na suchej patelni, na małym ogniu zaczęłam je dusić.

Papryczki padron pokroiłam w plasterki, pomidorki przekroiłam na połówki.

Dorsza odwróciłam na drugą, ciągle zamrożoną stronę, dodałam warzywa i posoliłam.

Przykryłam patelnię, podkręciłam ogień żeby wszystko ładnie się połączyło. Można od czasu do czasu potrząsnąć patelnią.

W międzyczasie ugotowałam makaron.

Makaron wymieszałam z warzywami i wyłożyłam na talerz.

Na to ułożyłam dorsza, polałam łyżką oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia.


Składniki
Sposób przygotowania
2 zamrożone polędwiczki z dorsza ułożyłam na suchej patelni, na małym ogniu zaczęłam je dusić.

Papryczki padron pokroiłam w plasterki, pomidorki przekroiłam na połówki.

Dorsza odwróciłam na drugą, ciągle zamrożoną stronę, dodałam warzywa i posoliłam.

Przykryłam patelnię, podkręciłam ogień żeby wszystko ładnie się połączyło. Można od czasu do czasu potrząsnąć patelnią.

W międzyczasie ugotowałam makaron.

Makaron wymieszałam z warzywami i wyłożyłam na talerz.

Na to ułożyłam dorsza, polałam łyżką oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia.


