Ilość przepisów: 0
Naleśniki z krewetkami i warzywami w stylu azjatyckimBardzo udany posiłek ze sporą porcją białka, lekkimi naleśnikami na wodzie, z wyraźnym azjatyckim twistem z połączenia oleju sezamowego, octu ryżowego i sosu rybnego. Ewidentnie to moje smaki więc zajadałam z lubością, polecam spróbować:-)Lekkie śniadanie z jajecznicą, warzywami i hummusem na lekkim pieczywieSzybkie, łatwe, smaczne śniadanie na ciepło. Lekkie pieczywo nie wszyscy lubią ale ja się przyzwyczaiłam, bo w 1 kromce ma tylko 19 kcal, więc - jak jesteś na redukcji - warto je jeść obok/zamiast tradycyjnego pieczywa.Kanapka z jajecznicą na szynce serrano, z kurkamiMoje ukochane jajka tym razem na szynce serrano, z kurkami i na pieczywie proteinowym. Taki posiłek ma aż 27 g białka i jest naprawdę sycący. Polecam szczególnie po treningu!Naleśniki z serem „czekoladowym”, puddingiem i owocamiDzisiaj naleśniki z "serem czekoladowym" - świetnie do tego pasuje pudding czekoladowy (ten wysokobiałkowy jest super) i owoce leśne np.borówki, jeżyny. Bardzo smaczny deserek:-)Penne pełnoziarniste z wołowo-wieprzowym ragoutPyszny sos do makaronu zwany bolońskim, czy też ragout. Mój w wersji fit ma zaledwie 97 kcal w 100 g, więc całe danie z makaronem i serem ma tylko 403 kcal. Przy okazji wypróbowałam ser "Active protein" wyprodukowany przez mleczarnię w Rykach. Ma zwiększoną ilość białka, mniej tłuszczu (i kalorii) i w smaku przypomina mozarellę. Na pewno lepiej się nadaje do pizzy, ale z makaronem też jest super.Guacamole – pasta z awokadoŚwietna przegryzka szczególnie latem, kiedy nie ma apetytu na tłuste, sycące, mięsne dania. Takie guacamole świetnie się sprawdzi również na imprezach, polecam:-)Ceviche z krewetekCeviche to danie z surowej ryby lub owoców morza marynowanych w soku z cytrusów. Jak podaje Wikipedia, danie to pochodzi z Peru ale jest obecnie bardzo popularne na całych Karaibach i coraz więcej osób przekonuje się do wyjątkowego smaku tego dania. Robiłam już ceviche (czytaj: sewicze) z miecznika (znajdziecie je na moim blogu) a zainspirowana ostatnim pobytem w świetnej restauracji, gdzie jadłam ceviche z krewetek argentyńskich, postanowiłam powtórzyć je w domu. Wyszło obłędnie pysznie, a w dodatku kilka razy taniej i kilka razy więcej;-))Kasza perłowa z bobem, kurki z patelni i fasolka szparagowa z suszonymi pomidoramiSmaczny, lekki i niskokaloryczny posiłek na lato. Sezon kurkowy w pełni, trzeba korzystać-)Sezonowa sałatka z wędzonym tofu, fasolką szparagową i czarnymi oliwkamiWegańska propozycja ze sporą porcją sojowego białka z tofu. Lekka i smaczna sałatka z sezonowymi żółtymi szparagami.
(Visited 488 297 times, 843 visits today)