Ilość przepisów: 0
Dorsz i krewetki w sosie pomidorowym, na chińskim makaronieLubię makaron chiński, bo gotuje się bardzo szybko. Połączyłam go z pomidorowym sosem pełnym dorsza i krewetek - wyszło mega proteinowo, pysznie i lekko, mimo że porcja była naprawdę spora.Lawasz z szynką, mozarellą i pomidorami suszonymiLubię lawasz (ten z Biedronki), bo ma dobry skład i można na szybko zrobić fajną przekąskę. Troszkę chudej, drobiowej szynki, mozarella light, suszone pomidory żeby nadać wyrazistości i mamy to:-)Zupa niskokaloryczna z jajkiemZamieszczałam już przepisy na różne fit zupki, te na bazie kapusty pekińskiej i aromatycznych, rozgrzewających przypraw robi się w kilka chwil, a wersja z jajkiem (albo samym białkiem lub nawet dwoma białkami jaja) jest pożywna, super smaczna i robię ja często po treningu. Polecam spróbować.Makaron razowy z piersią kurczaka, porem, papryką, pieczarkami i groszkiemTakie danie to konkretna porcja białka z mięsa. Danie idealne dla aktywnych: pełnoziarnisty makaron, dużo warzyw no i mięso z piersi kurczaka. Jest pysznie, fit i w 15 minut. Zupa jarzynowa na bulionie domowymDelikatna, wegańska zupka:-)Jajka po turecku (cilbir) podpłomykamiLżejsza wersja tej potrawy: zamiast gęstego, tłustego jogurtu jest lekki i wysokobiałkowy skyr. Do tego jajko w koszulce - mój najukochańszy składnik śniadaniowy i podpłomyki - najprostsze pieczywko, do zrobienia w 10 minut. Śniadanie zdrowe, efektowne i zdecydowanie pyszne.Jajko w koszulce na kanapce ze szpinakiem i awokado, smażona papryka i prażone płatki migdałówNajlepsze śniadanie to śniadanie z jajem:-) A to w koszulce jest ponoć najzdrowszą formą jajka. Do tego warzywa po krótkiej obróbce termicznej i gotowe:-)Kanapki z łososiem wędzonym i sałatka na ciepło z sosem teriyakiLubię śniadania na ciepło, na wytrawnie, które można szybko przygotować. Kanapka z łososiem i sałatka na ciepło to bardzo smaczna propozycja. Polecam:-)Linguini nero z owocami morza, awokado i pomidorkami z patelniKocham makarony! Nie jestem w tym odosobniona, makarony lubi prawie każdy. Są cudowne, bo nie dość że same przybierają różną formę, można je zrobić w różnych smakach i kolorach dodając do ciasta różne naturalne "barwniki", to jeszcze pasuję niemalże do wszystkiego. No to dzisiaj czarne linguini nero (sepia) w pysznej kompozycji z owocami morza, awokado i pomidorkami. Danie lekkie, sycące, wysokoproteinowe i ładne:-)
(Visited 507 953 times, 3 253 visits today)