Naleśniki wytrawne - wole je od tych na słodko. Szpinak i ferta to klasyka gatunku, ja proponuję szpinak i mozarella light - bardzo smacznie, wysokobiałkowo, i super smakuje po zapieczeniu.
2 ilość porcji
2 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii724
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 16g21%
- Węglowodany 95g35%
- Białko 44g88%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Na 4 naleśniki 1 jajko, 120 g mąki pszennej, woda lekko gazowana do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ok 200 ml). Posolić lekko, zblendować.
Usmażyć bez tłuszczu.
Szpinak rozmroziłam, odcisnęłam porządnie i krótko przesmażyłam z czosnkiem, sola i gałka muszkatołową.
Na każdego naleśnika wyłożyłam szpinak, tartą mozarellę light....
... zwinęłam i ułożyłam w naczyniu do zapiekania spryskanym olejem w sprayu.
Jak ser się rozpuści - danie gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Na 4 naleśniki 1 jajko, 120 g mąki pszennej, woda lekko gazowana do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ok 200 ml). Posolić lekko, zblendować.
Usmażyć bez tłuszczu.
Szpinak rozmroziłam, odcisnęłam porządnie i krótko przesmażyłam z czosnkiem, sola i gałka muszkatołową.
Na każdego naleśnika wyłożyłam szpinak, tartą mozarellę light....
... zwinęłam i ułożyłam w naczyniu do zapiekania spryskanym olejem w sprayu.
Jak ser się rozpuści - danie gotowe.