Młode ziemniaki, fasolka szparagowa i jajka sadzone

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Typowe sezonowe danie, młode ziemniaczki, fasolka i wiejskie jaja od szczęśliwych kurek:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 408
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11.4g18%
Węglowodany 57.6g20%
Białko 21.8g44%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 200 g ugotowanych młodych ziemniaków
 210 g ugotowanej fasolki szparagowej (zielona i żółta)
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Usmażyć dwa jajka na patelni do jajek sadzonych. Jeżeli tego wymaga powłoka patelni, możecie użyć oleju w sprayu. Posolić, popieprzyć.

2

Młode ziemniaczki wyszorować, ugotować, lekko rozgnieść widelcem i podać z ugotowaną al dente fasolką i jajkami sadzonymi.

Składniki

 2 jajka
 200 g ugotowanych młodych ziemniaków
 210 g ugotowanej fasolki szparagowej (zielona i żółta)
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Usmażyć dwa jajka na patelni do jajek sadzonych. Jeżeli tego wymaga powłoka patelni, możecie użyć oleju w sprayu. Posolić, popieprzyć.

2

Młode ziemniaczki wyszorować, ugotować, lekko rozgnieść widelcem i podać z ugotowaną al dente fasolką i jajkami sadzonymi.

Młode ziemniaki, fasolka szparagowa i jajka sadzone
(Visited 529 times, 16 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *