Jeżeli nie przepadacie za tofu, to być może dlatego, że nie próbowaliście marynowanego tofu. Polecam zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na przykład z warzywami z patelni - papryka, por i pieczarki dostępne są cały rok, świetnie smakują na ciepło. Danie doprawiłam bliskowschodnimi smakami mielonych ziaren kolendry i kuminu. Pysznie i sycąco, z porządną porcją wegańskiego białka.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 391
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 24g37%
- Węglowodany 20.1g7%
- Białko 26g52%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę i pora z grubsza pokroiłam na odrobinie oliwy.
Na tej samej patelni przesmażyłam pieczarki - same kapelusze.
Pieczarki wymieszałam z warzywami, doprawiłam solą, pieprzem, kuminem i mielonymi ziarnami kolendry.
Następnie pokrojone w plastry tofu podsmażyłam na resztce oliwy, na złoto, z dwóch stron.
Wyłożyłam na talerz, posypałam sezamem, zieloną cebulką i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę i pora z grubsza pokroiłam na odrobinie oliwy.
Na tej samej patelni przesmażyłam pieczarki - same kapelusze.
Pieczarki wymieszałam z warzywami, doprawiłam solą, pieprzem, kuminem i mielonymi ziarnami kolendry.
Następnie pokrojone w plastry tofu podsmażyłam na resztce oliwy, na złoto, z dwóch stron.
Wyłożyłam na talerz, posypałam sezamem, zieloną cebulką i gotowe.