Wysokobiałkowy posiłek to świetny pomysł na aktywny dzień. Porządna porcja indyka, niskokaloryczny shirataki (inaczej "konjak") i warzywa, tworzą kompozycję sycącą, smaczną i niskokaloryczną - w sam raz dla osób dbających o dobre samopoczucie, zdrowy wygląd i sylwetkę.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii657
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 37g48%
- Węglowodany 48.5g18%
- Białko 32.1g65%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś indyka pokroiłam w mniejsze kawałki, czosnek w plasterki i chorizo z półplasterki. Wszystko przesmażyłam, do zamknięcia się mięsa.
Dorzuciłam pokrojone warzywa...
... podlałam tomate frito, zmniejszyłam ogień i chwilę poddusiłam doprawiając solą.
Makaron shirataki porządnie wypłukałam pod bieżącą wodą (to niezbędne, żeby pozbyć się charakterystycznego "rybiego" zapachu). Następnie podsmażyłam krótko z dodatkiem chilli.
Warzywa z mięsem i shirataki wymieszałam a jednym daniu na patelni.
Dorzuciłam trochę ziaren sezamu i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś indyka pokroiłam w mniejsze kawałki, czosnek w plasterki i chorizo z półplasterki. Wszystko przesmażyłam, do zamknięcia się mięsa.
Dorzuciłam pokrojone warzywa...
... podlałam tomate frito, zmniejszyłam ogień i chwilę poddusiłam doprawiając solą.
Makaron shirataki porządnie wypłukałam pod bieżącą wodą (to niezbędne, żeby pozbyć się charakterystycznego "rybiego" zapachu). Następnie podsmażyłam krótko z dodatkiem chilli.
Warzywa z mięsem i shirataki wymieszałam a jednym daniu na patelni.
Dorzuciłam trochę ziaren sezamu i gotowe.