Kocham makarony! Nie jestem w tym odosobniona, makarony lubi prawie każdy. Są cudowne, bo nie dość że same przybierają różną formę, można je zrobić w różnych smakach i kolorach dodając do ciasta różne naturalne "barwniki", to jeszcze pasuję niemalże do wszystkiego. No to dzisiaj czarne linguini nero (sepia) w pysznej kompozycji z owocami morza, awokado i pomidorkami. Danie lekkie, sycące, wysokoproteinowe i ładne:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 563
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 20.2g32%
- Węglowodany 54.7g19%
- Białko 31.3g63%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam z pancerzyków, owoce morza też wcześniej rozmroziłam. Zazwyczaj wyjmuję z zamrażalnika przed wyjściem do pracy, a po powrocie kończę danie.
Na łyżeczce masła wszystko krótko przesmażyłam, dodałam odrobinę chilli w proszku, podlałam winem, odparowałam na dużym ogniu.
Makaron ugotowałam al dente.
Pomidorki podsmażyłam na łyżeczce masła.
Awokado pokroiłam w kostkę.
Wymieszałam składniki i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam z pancerzyków, owoce morza też wcześniej rozmroziłam. Zazwyczaj wyjmuję z zamrażalnika przed wyjściem do pracy, a po powrocie kończę danie.
Na łyżeczce masła wszystko krótko przesmażyłam, dodałam odrobinę chilli w proszku, podlałam winem, odparowałam na dużym ogniu.
Makaron ugotowałam al dente.
Pomidorki podsmażyłam na łyżeczce masła.
Awokado pokroiłam w kostkę.
Wymieszałam składniki i gotowe:-)