Na leczo każdy ma swój przepis, najczęściej nie jeden. Ja robię z warzyw sezonowych (baza to cukinia, papryka) i tego co w lodówce. Polecam np. wersję z czarnymi oliwkami i chorizo - jak ktoś lubi smaki południa to taka wersja leczo będzie mu bardzo smakować. A jak ktoś wege to po prostu pomija chorizo 🙂
Wielkość porcji 100 g
Ilość porcji 33
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 47
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 2.3g4%
- Węglowodany 4.6g2%
- Białko 2.5g5%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo podsmażyć bez tłuszczu, jak się wytopi to dorzucić marchewkę...
...potem pieczarki...
...paprykę pokrojoną w niemałe kawałki...
...i duże kawałki cukinii. Doprawić solą, ziołami prowansalskimi.
Na koniec dodać passatę i pomidory krojone z puszki.
Dusić ok 30 minut i gotowe
Można podać z ryżem, ulubionym pieczywem, makaronem... co kto lubi:-) Ja jem bez dodatków
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo podsmażyć bez tłuszczu, jak się wytopi to dorzucić marchewkę...
...potem pieczarki...
...paprykę pokrojoną w niemałe kawałki...
...i duże kawałki cukinii. Doprawić solą, ziołami prowansalskimi.
Na koniec dodać passatę i pomidory krojone z puszki.
Dusić ok 30 minut i gotowe
Można podać z ryżem, ulubionym pieczywem, makaronem... co kto lubi:-) Ja jem bez dodatków