Lawasz to tradycyjny ormiański chleb, cienki placek. Ten z dyskontu ma dobry skład, żadnych polepszaczy i jest naprawdę smaczny. Można w niego zawinąć niemalże wszystko - dzisiaj upakowałam w nim zielone warzywa sezowowe a ser ładnie to wszystko połączył:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 363
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.9g13%
- Węglowodany 58.6g20%
- Białko 20.8g42%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na lawasz (ten ze znanego dyskontu ma świetny skład i jest naprawdę smaczny, nawet na zimno) ułóżcie warzywa: szpinak...
szparagi, groszek cukrowy, bób...
wszystko posypcie tartą mozarellą
zawińcie
i zgrillujcie w elektrycznym opiekaczu
Możecie wykorzystać lawasz do wielu dań, zawinąć można niemalże wszystko
Pycha:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Na lawasz (ten ze znanego dyskontu ma świetny skład i jest naprawdę smaczny, nawet na zimno) ułóżcie warzywa: szpinak...
szparagi, groszek cukrowy, bób...
wszystko posypcie tartą mozarellą
zawińcie
i zgrillujcie w elektrycznym opiekaczu
Możecie wykorzystać lawasz do wielu dań, zawinąć można niemalże wszystko
Pycha:-)