Lubię jednogarnkowe potrawy na bazie lekkich sosów, bo można zrobić od razu więcej i przechowywać długo (w zamrażarce lub w słoikach zamkniętych na gorąco) a poza tym można je łączyć różnymi węglowodanami: ryż, kasza, makaron, pieczywo, i za każdym razem jecie inne danie:-)
Wielkość porcji 300 g
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 248
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.2g12%
- Węglowodany 14.3g5%
- Białko 29g58%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, obsmażyć na patelni granitowej bez tłuszczu.
Po chwili dorzucić pokrojoną dymkę, żurawinę i przyprawy.
Zalać bulionem, dolać mleko kokosowe.
Dorzucić pokrojone w większe kawałki szparagi, zredukować i gotowe. Polecam do ryżu, makaronu lub do pieczywa typu naan albo pita:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, obsmażyć na patelni granitowej bez tłuszczu.
Po chwili dorzucić pokrojoną dymkę, żurawinę i przyprawy.
Zalać bulionem, dolać mleko kokosowe.
Dorzucić pokrojone w większe kawałki szparagi, zredukować i gotowe. Polecam do ryżu, makaronu lub do pieczywa typu naan albo pita:-)
bardzo smaczne 😀
Bardzo Ci dziękuję, za skorzystanie z przepisu i za to, że chciało Ci się tutaj skomentować:-), Pozdrawiam, Ania