Sezonowe warzywa są super, bo .... są sezonowe:-) co prawda większość można mrozić ale te świeże, prosto z krzaczka czy z grządki są najpyszniejsze. Polecam gorąco zrobić sobie przyjemność i połączyć sezonowe smaki z krewetkami. Palce lizać, kalorii mało a najecie się do syta.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 379
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.9g20%
- Węglowodany 29.3g10%
- Białko 38.5g77%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię, paprykę pokroić w kostkę.
Czosnek pokroić w plasterki i wraz z warzywami krótko podprażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej) lub innej z powłoką non-stick. Dodać pomidory pokrojone w kostkę...
... następnie dodać szparagi (ja wykorzystałam brzydkie końcówki szparagów z poprzedniego dnia), doprawić solą...
... i dodać ugotowany i obrany bób.
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam i przesmażyłam krótko na oliwie z odrobiną chilli i przyprawy toskańskiej (mieszanka: pomidory suszone, czosnek, bazylia).
Wymieszałam wszystko, dorzuciłam cieniutkie talarki cebuli dymki, świeżą kolendrę i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię, paprykę pokroić w kostkę.
Czosnek pokroić w plasterki i wraz z warzywami krótko podprażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej) lub innej z powłoką non-stick. Dodać pomidory pokrojone w kostkę...
... następnie dodać szparagi (ja wykorzystałam brzydkie końcówki szparagów z poprzedniego dnia), doprawić solą...
... i dodać ugotowany i obrany bób.
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam i przesmażyłam krótko na oliwie z odrobiną chilli i przyprawy toskańskiej (mieszanka: pomidory suszone, czosnek, bazylia).
Wymieszałam wszystko, dorzuciłam cieniutkie talarki cebuli dymki, świeżą kolendrę i gotowe.