Komosa ryżowa to bogate źródło witamin E, D oraz z grupy B i minerałów takich jak: cynk, magnez, potas, wapń czy żelazo. Charakteryzuje się również wysoką zawartością przeciwutleniaczy, które neutralizują rozwój wolnych rodników, nie zawiera glutenu i ma niski indeks glikemiczny. Podsumowując: warto włączyć do diety.
2 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii410
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 8.5g11%
- Węglowodany 41.3g16%
- Białko 43.8g88%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurczaka pokroić w mniejsze kawałki, odciąć główki szparagów (użyjemy ich później) a resztę pokroić na kawałki.

Kurczaka wrzucić do suchego rondelka z powłoką non-stick (najlepszy granitowy)

Dodać przyprawy i chwilę podprażyć.

Dorzucić kawałki szparagów (bez główek)

Wsypać komosę (1/2 czerwonej i 1/2 jasnej)

i zalać wodą, przykryć, zmniejszyć ogień i czekać aż komosa wchłonie cały płyn.

W międzyczasie obgotować króciutko w osolonej wodzie główki szparagów

Jak komosa jest gotowa trzeba doprawić danie sosem sojowym.

I możemy składać danie

A na talerzu polejcie odrobiną oleju sezamowego - podkreśli orientalny charakter dania.

Składniki
Sposób przygotowania
Kurczaka pokroić w mniejsze kawałki, odciąć główki szparagów (użyjemy ich później) a resztę pokroić na kawałki.

Kurczaka wrzucić do suchego rondelka z powłoką non-stick (najlepszy granitowy)

Dodać przyprawy i chwilę podprażyć.

Dorzucić kawałki szparagów (bez główek)

Wsypać komosę (1/2 czerwonej i 1/2 jasnej)

i zalać wodą, przykryć, zmniejszyć ogień i czekać aż komosa wchłonie cały płyn.

W międzyczasie obgotować króciutko w osolonej wodzie główki szparagów

Jak komosa jest gotowa trzeba doprawić danie sosem sojowym.

I możemy składać danie

A na talerzu polejcie odrobiną oleju sezamowego - podkreśli orientalny charakter dania.

