Kanapka z jajecznicą na porze

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Szybkie śniadanie na ciepło. Pożywne, sporo protein więc będzie was trzymało do południa.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 433
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 22.1g34%
Węglowodany 33.6g12%
Białko 21.8g44%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kromka pieczywa pełnoziarnistego (80 g)
 2 jajka
 45 g pora (zielona część)
 5 g masła śmietankowego
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pora pokroiłam w paseczki i poddusiłam na maśle śmietankowym (ma o wiele mniej kalorii).

2

Dodałam jajka...

3

... doprawiłam sola i pieprzem i usmażyłam. Ja lubię luźniejszą jajecznicę ale usmażcie tak, jak lubicie.

4

Wyłożyłam na kromkę pieczywa i gotowe.

5

6

Składniki

 1 kromka pieczywa pełnoziarnistego (80 g)
 2 jajka
 45 g pora (zielona część)
 5 g masła śmietankowego
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pora pokroiłam w paseczki i poddusiłam na maśle śmietankowym (ma o wiele mniej kalorii).

2

Dodałam jajka...

3

... doprawiłam sola i pieprzem i usmażyłam. Ja lubię luźniejszą jajecznicę ale usmażcie tak, jak lubicie.

4

Wyłożyłam na kromkę pieczywa i gotowe.

5

6

Kanapka z jajecznicą na porze
(Visited 204 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *