Podrzucam pomysł na jajecznicę dla mięsożerców. Nie na boczku ale na chorizo. Oczywiście moja jajecznica jest podkręcona białkiem. A żółtko będzie do deseru albo zrobię odżywkę do włosów.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii371
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.7g30%
- Węglowodany 8.9g4%
- Białko 29.8g60%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w paseczki, paprykę w kostkę. Przesmażyć razem na suchej patelni (bez tłuszczu)
Szparagi pokroić w małe kawałki i dorzucić na patelnię. Łebki szparagów zostawić do ozdoby kanapki.
Teraz na patelnię wpić jajko i białka u usmażyć mieszając od czasu do czasu. Ja lubię taką luźniejszą jajecznicę ale jak lubicie zwartą to niech dłużej się smaży.
Jajecznicę ułóżcie na kanapce, łebki szparagów na wierzchu i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w paseczki, paprykę w kostkę. Przesmażyć razem na suchej patelni (bez tłuszczu)
Szparagi pokroić w małe kawałki i dorzucić na patelnię. Łebki szparagów zostawić do ozdoby kanapki.
Teraz na patelnię wpić jajko i białka u usmażyć mieszając od czasu do czasu. Ja lubię taką luźniejszą jajecznicę ale jak lubicie zwartą to niech dłużej się smaży.
Jajecznicę ułóżcie na kanapce, łebki szparagów na wierzchu i gotowe:-)