Podrzucam pomysł na jajecznicę dla mięsożerców. Nie na boczku ale na chorizo. Oczywiście moja jajecznica jest podkręcona białkiem. A żółtko będzie do deseru albo zrobię odżywkę do włosów.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 371
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.7g35%
- Węglowodany 8.9g3%
- Białko 29.8g60%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w paseczki, paprykę w kostkę. Przesmażyć razem na suchej patelni (bez tłuszczu)
Szparagi pokroić w małe kawałki i dorzucić na patelnię. Łebki szparagów zostawić do ozdoby kanapki.
Teraz na patelnię wpić jajko i białka u usmażyć mieszając od czasu do czasu. Ja lubię taką luźniejszą jajecznicę ale jak lubicie zwartą to niech dłużej się smaży.
Jajecznicę ułóżcie na kanapce, łebki szparagów na wierzchu i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w paseczki, paprykę w kostkę. Przesmażyć razem na suchej patelni (bez tłuszczu)
Szparagi pokroić w małe kawałki i dorzucić na patelnię. Łebki szparagów zostawić do ozdoby kanapki.
Teraz na patelnię wpić jajko i białka u usmażyć mieszając od czasu do czasu. Ja lubię taką luźniejszą jajecznicę ale jak lubicie zwartą to niech dłużej się smaży.
Jajecznicę ułóżcie na kanapce, łebki szparagów na wierzchu i gotowe:-)