Moja śniadaniowa propozycja kanapkowa na na ciepło w wersji wegańskiej. Świetne połączenie smaków, duża porcja białka.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii274
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.7g17%
- Węglowodany 13.2g5%
- Białko 13.2g27%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć krótko na suchej patelni, dodać szpinak, posolić i pozwolić mu zmięknąć. Zdjąć z patelni.

Na patelni ułożyć tofu w plastrach, podsmażyć na złoto z jednej i drugiej strony.

Na tej samej patelni podsmażyć paprykę pokrojoną uprzednio w paski.

Na kanapce ułożyć szpinak, na to tofu, na wierzchu paprykę.

Posypać sezamem.


Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć krótko na suchej patelni, dodać szpinak, posolić i pozwolić mu zmięknąć. Zdjąć z patelni.

Na patelni ułożyć tofu w plastrach, podsmażyć na złoto z jednej i drugiej strony.

Na tej samej patelni podsmażyć paprykę pokrojoną uprzednio w paski.

Na kanapce ułożyć szpinak, na to tofu, na wierzchu paprykę.

Posypać sezamem.


