Moja śniadaniowa propozycja kanapkowa na na ciepło w wersji wegańskiej. Świetne połączenie smaków, duża porcja białka.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 274
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.7g20%
- Węglowodany 13.2g5%
- Białko 13.2g27%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć krótko na suchej patelni, dodać szpinak, posolić i pozwolić mu zmięknąć. Zdjąć z patelni.
Na patelni ułożyć tofu w plastrach, podsmażyć na złoto z jednej i drugiej strony.
Na tej samej patelni podsmażyć paprykę pokrojoną uprzednio w paski.
Na kanapce ułożyć szpinak, na to tofu, na wierzchu paprykę.
Posypać sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć krótko na suchej patelni, dodać szpinak, posolić i pozwolić mu zmięknąć. Zdjąć z patelni.
Na patelni ułożyć tofu w plastrach, podsmażyć na złoto z jednej i drugiej strony.
Na tej samej patelni podsmażyć paprykę pokrojoną uprzednio w paski.
Na kanapce ułożyć szpinak, na to tofu, na wierzchu paprykę.
Posypać sezamem.