Kanapka na ciepło ze szpinakiem, tofu i papryką

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Moja śniadaniowa propozycja kanapkowa na na ciepło w wersji wegańskiej. Świetne połączenie smaków, duża porcja białka.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 274
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 12.7g20%
Węglowodany 13.2g5%
Białko 13.2g27%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego (50 g)
 30 g papryki czerwonej
 80 g tofu wędzonego
 50 g szpinaku baby
 2 g czosnku (2 ząbki)
 jasny i czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć krótko na suchej patelni, dodać szpinak, posolić i pozwolić mu zmięknąć. Zdjąć z patelni.

2

Na patelni ułożyć tofu w plastrach, podsmażyć na złoto z jednej i drugiej strony.

3

Na tej samej patelni podsmażyć paprykę pokrojoną uprzednio w paski.

4

Na kanapce ułożyć szpinak, na to tofu, na wierzchu paprykę.

5

Posypać sezamem.

6

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego (50 g)
 30 g papryki czerwonej
 80 g tofu wędzonego
 50 g szpinaku baby
 2 g czosnku (2 ząbki)
 jasny i czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć krótko na suchej patelni, dodać szpinak, posolić i pozwolić mu zmięknąć. Zdjąć z patelni.

2

Na patelni ułożyć tofu w plastrach, podsmażyć na złoto z jednej i drugiej strony.

3

Na tej samej patelni podsmażyć paprykę pokrojoną uprzednio w paski.

4

Na kanapce ułożyć szpinak, na to tofu, na wierzchu paprykę.

5

Posypać sezamem.

6

Kanapka na ciepło ze szpinakiem, tofu i papryką
(Visited 424 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *