Jednogarnkowe danie wegańskie z dynią i brązową cieciorką w mleku kokosowym

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Super szybkie, wegańskie danie, pyszne i przyjemne dla oka.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 316
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11.1g18%
Węglowodany 37.1g13%
Białko 15.5g31%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 120 g surowej dyni hokkaido (bez skóry)
 150 g cukinii
 120 g cieciorki kala chana
 90 g papryki czerwonej
 15 g czosnku
 70 g pędów bambusa
 150 ml mleka kokosowego light
 mielone ziarna olendry, kumin, sól, jasny i czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokrojony w plasterki i dynia hokkaido pokrojona w kostkę (dynia, chociaż jadalna ze skórą, tym bez skóry, ponieważ danie robi się szybko i obawiałam się, czy skóra zdąży zmięknąć) - lądują w rondlu.

2

Do tego cukinia pokrojona w grubą kostkę...

3

... paski papryki...

4

... brązowa cieciorka kala chana...

5

... i trochę pędów bambusa.

6

Całość podlałam mlekiem kokosowym light...

7

... doprawiłam zmielonymi ziarnami kolendry, trawą cytrynową, posoliłam i przykryłam, a jak się mleko zagotowało, odkryłam i zredukowałam nadmiar płynu.

8

Kilka chwil i danie gotowe - warzywa al dente, jest aromatycznie, kolorowo, wegańsko i pysznie.

9

Na koniec ulubiona zielenina i oczywiści sezam jasny i czarny.

10

11

Składniki

 120 g surowej dyni hokkaido (bez skóry)
 150 g cukinii
 120 g cieciorki kala chana
 90 g papryki czerwonej
 15 g czosnku
 70 g pędów bambusa
 150 ml mleka kokosowego light
 mielone ziarna olendry, kumin, sól, jasny i czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokrojony w plasterki i dynia hokkaido pokrojona w kostkę (dynia, chociaż jadalna ze skórą, tym bez skóry, ponieważ danie robi się szybko i obawiałam się, czy skóra zdąży zmięknąć) - lądują w rondlu.

2

Do tego cukinia pokrojona w grubą kostkę...

3

... paski papryki...

4

... brązowa cieciorka kala chana...

5

... i trochę pędów bambusa.

6

Całość podlałam mlekiem kokosowym light...

7

... doprawiłam zmielonymi ziarnami kolendry, trawą cytrynową, posoliłam i przykryłam, a jak się mleko zagotowało, odkryłam i zredukowałam nadmiar płynu.

8

Kilka chwil i danie gotowe - warzywa al dente, jest aromatycznie, kolorowo, wegańsko i pysznie.

9

Na koniec ulubiona zielenina i oczywiści sezam jasny i czarny.

10

11

Jednogarnkowe danie wegańskie z dynią i brązową cieciorką w mleku kokosowym
(Visited 364 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *