Jajko w koszulce, szparagi, por i pieczarki w sezamie

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Kolejna odsłona śniadania na ciepło z jajkiem poszetowym w roli głównej.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 316
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 18g28%
Węglowodany 21.7g8%
Białko 19.6g40%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 0,50 kromki pieczywa proteinowego
 1 jajko
 45 g pora (zielona część)
 130 g zblanszowanych szparagów
 150 g pieczarek (same kapelusze)
 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
 1 łyżka oliwy truflowej
 sól, pieprz, jasny sezam

Sposób przygotowania

1

Kapelusze małych pieczarek udusić w całości w sosie sojowym. Najpierw na sucho, puszczą wodę więc ją odparować, podlać odrobiną sosu sojowego i potrząsając odparować na dużym ogniu.

2

Szparagi zblanszować w lekko osolonej wodzie: najpierw dół przez 1 minutę...

3

... potem odwrócić i górę szparagów przez 30 sek i przełożyć na patelnię spryskaną oliwą, i dać im jeszcze 2 minuty na dużym ogniu, odwracając w trakcie.

4

Pora pokroić w talarki i uprażyć na suchej patelni.

5

Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.

6

Na kanapce ułożyłam jajko, wokół ciepłe jeszcze warzywa.

7

Całość skropiłam oliwą truflową, która nadała szlachetnego smaku.

8

Trochę jasnego sezamu na pieczarki, czarny, świeżo mielony pieprz i gotowe:-)

9

10

Składniki

 0,50 kromki pieczywa proteinowego
 1 jajko
 45 g pora (zielona część)
 130 g zblanszowanych szparagów
 150 g pieczarek (same kapelusze)
 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
 1 łyżka oliwy truflowej
 sól, pieprz, jasny sezam

Sposób przygotowania

1

Kapelusze małych pieczarek udusić w całości w sosie sojowym. Najpierw na sucho, puszczą wodę więc ją odparować, podlać odrobiną sosu sojowego i potrząsając odparować na dużym ogniu.

2

Szparagi zblanszować w lekko osolonej wodzie: najpierw dół przez 1 minutę...

3

... potem odwrócić i górę szparagów przez 30 sek i przełożyć na patelnię spryskaną oliwą, i dać im jeszcze 2 minuty na dużym ogniu, odwracając w trakcie.

4

Pora pokroić w talarki i uprażyć na suchej patelni.

5

Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.

6

Na kanapce ułożyłam jajko, wokół ciepłe jeszcze warzywa.

7

Całość skropiłam oliwą truflową, która nadała szlachetnego smaku.

8

Trochę jasnego sezamu na pieczarki, czarny, świeżo mielony pieprz i gotowe:-)

9

10

Jajko w koszulce, szparagi, por i pieczarki w sezamie
(Visited 300 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *