Szybka kanapka na ciepło, w dodatku z moim ukochanym "must have" śniadaniowym czyli z jajkiem. I dzień zaczyna się smacznie, zdrowo i fit:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 443
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 28.5g44%
- Węglowodany 12.8g5%
- Białko 28.2g57%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroiłam w plasterki, podprażyłam na patelni.
Dodałam szpinak ....
.... i krótko obrobiłam, tyle tylko, żeby nie był surowy.
Szpinak z czosnkiem wyłożyłam na kromkę pieczywa proteinowego.
Usmażyłam jajecznicę z dwóch jajek, najlepsza jest do tego patelnia granitowa lub inna non-stick, bo można smażyć bez tłuszczu.
Jajecznicę wyłożyłam na kanapkę ze szpinakiem.
Pestki dyni uprażyłam.
Posypałam pestkami kanapkę.
Całość posypałam czarnuszką...
... i polałam oliwą z pestek dyni.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroiłam w plasterki, podprażyłam na patelni.
Dodałam szpinak ....
.... i krótko obrobiłam, tyle tylko, żeby nie był surowy.
Szpinak z czosnkiem wyłożyłam na kromkę pieczywa proteinowego.
Usmażyłam jajecznicę z dwóch jajek, najlepsza jest do tego patelnia granitowa lub inna non-stick, bo można smażyć bez tłuszczu.
Jajecznicę wyłożyłam na kanapkę ze szpinakiem.
Pestki dyni uprażyłam.
Posypałam pestkami kanapkę.
Całość posypałam czarnuszką...
... i polałam oliwą z pestek dyni.