Fettuccine z krewetkami, porem i cukinią

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Szybki i lekki posiłek dla miłośników owoców morza. Łatwy i sycący z ogólnie dostępnych składników.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 615
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 25.5g40%
Węglowodany 56.9g19%
Białko 40.8g82%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 225 g krewetek mrożonych
 60 g makaronu fettuccine (waga przed ugotowaniem)
 45 g pora (zielona część)
 115 g cukinii
 10 g masła
 1 łyżka oleju sezamowego
 sól, płatki chilli, sezam

Sposób przygotowania

1

Krewetki po rozmrożeniu najlepiej oczyścić: pozbawić wnętrzności i skorupek.

2

Podprażyć sezam na suchej patelni, następnie dodać pora, cukinię pokrojone w grubsze kawałki, dodać łyżkę masła i przesmażyć krótko.

3

Następnie wrzucić krewetki, dodać olej sezamowy, sól, płatki chilli i na dużym ogniu krótko poddusić (3-5 min max).

4

Makaron ugotować al dente.

5

Makaron wrzucić do krewetek z warzywami i wymieszać.

6

Składniki

 225 g krewetek mrożonych
 60 g makaronu fettuccine (waga przed ugotowaniem)
 45 g pora (zielona część)
 115 g cukinii
 10 g masła
 1 łyżka oleju sezamowego
 sól, płatki chilli, sezam

Sposób przygotowania

1

Krewetki po rozmrożeniu najlepiej oczyścić: pozbawić wnętrzności i skorupek.

2

Podprażyć sezam na suchej patelni, następnie dodać pora, cukinię pokrojone w grubsze kawałki, dodać łyżkę masła i przesmażyć krótko.

3

Następnie wrzucić krewetki, dodać olej sezamowy, sól, płatki chilli i na dużym ogniu krótko poddusić (3-5 min max).

4

Makaron ugotować al dente.

5

Makaron wrzucić do krewetek z warzywami i wymieszać.

6

Fettuccine z krewetkami, porem i cukinią
(Visited 517 times, 9 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *