Szybki i lekki posiłek dla miłośników owoców morza. Łatwy i sycący z ogólnie dostępnych składników.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 615
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25.5g40%
- Węglowodany 56.9g19%
- Białko 40.8g82%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki po rozmrożeniu najlepiej oczyścić: pozbawić wnętrzności i skorupek.
Podprażyć sezam na suchej patelni, następnie dodać pora, cukinię pokrojone w grubsze kawałki, dodać łyżkę masła i przesmażyć krótko.
Następnie wrzucić krewetki, dodać olej sezamowy, sól, płatki chilli i na dużym ogniu krótko poddusić (3-5 min max).
Makaron ugotować al dente.
Makaron wrzucić do krewetek z warzywami i wymieszać.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki po rozmrożeniu najlepiej oczyścić: pozbawić wnętrzności i skorupek.
Podprażyć sezam na suchej patelni, następnie dodać pora, cukinię pokrojone w grubsze kawałki, dodać łyżkę masła i przesmażyć krótko.
Następnie wrzucić krewetki, dodać olej sezamowy, sól, płatki chilli i na dużym ogniu krótko poddusić (3-5 min max).
Makaron ugotować al dente.
Makaron wrzucić do krewetek z warzywami i wymieszać.