Lubię makaron chiński, bo gotuje się bardzo szybko. Połączyłam go z pomidorowym sosem pełnym dorsza i krewetek - wyszło mega proteinowo, pysznie i lekko, mimo że porcja była naprawdę spora.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 558
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 2.8g5%
- Węglowodany 60.5g21%
- Białko 65.1g131%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Zamrożonego dorsza wyłożyć do garnka, zalać pomidorami, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, bez przykrycia, nie mieszając, aż do całkowitego zagrzania ryby i zredukowania pomidorów. Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków, dołożyć do dorsza w pomidorach i razem zagrzać na dużym ogniu przez 2-3 minuty - krewetki nie mogą być przeciągnięte!
Makaron ugotować al dente.
Na ugotowany makaron wyłożyć rybę z krewetkami.
Posypać czarnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Zamrożonego dorsza wyłożyć do garnka, zalać pomidorami, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, bez przykrycia, nie mieszając, aż do całkowitego zagrzania ryby i zredukowania pomidorów. Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków, dołożyć do dorsza w pomidorach i razem zagrzać na dużym ogniu przez 2-3 minuty - krewetki nie mogą być przeciągnięte!
Makaron ugotować al dente.
Na ugotowany makaron wyłożyć rybę z krewetkami.
Posypać czarnym sezamem.