Bardzo lubię zupy "białkowe" - po treningu są idealne: robi się je szybko, są aromatyczne, rozgrzewające i wysokoproteinowe więc pomagają w regeneracji. Korzystając z sezonu na czosnek niedźwiedzi, zrobiłam sobie zupkę białkową, wegetariańska i sezonową. I spójrzcie jak mało kalorii a jak dużo białka!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 148
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 5.1g8%
- Węglowodany 13.1g5%
- Białko 14g29%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki, dodać kurkumę, imbir i chilli, krótko przesmażyć, żeby smaki się otworzyły.
Zalać bulionem, dodać posiekana kapustę...
... i posiekany czosnek niedźwiedzi, chwile poddusić aż zupa zmniejszy swą objętość. Na koniec wbić jajko i dodatkowe białko. Jak się zetną - zupa gotowa.
Całość posypać świeżo posiekaną kolendrą.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki, dodać kurkumę, imbir i chilli, krótko przesmażyć, żeby smaki się otworzyły.
Zalać bulionem, dodać posiekana kapustę...
... i posiekany czosnek niedźwiedzi, chwile poddusić aż zupa zmniejszy swą objętość. Na koniec wbić jajko i dodatkowe białko. Jak się zetną - zupa gotowa.
Całość posypać świeżo posiekaną kolendrą.