Chorizo al vino blanco (chorizo w białym winie) albo chorizo al sidra (chorizo w cydrze) to klasyk hiszpańskich tapas. Polecam spróbowa chociaż to nie jest w ogóle fit 😉
Wielkość porcji 100 g
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 483
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 40.8g63%
- Węglowodany 3.8g2%
- Białko 23.8g48%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Ta prosta przegryzkę robi się z dwóch składników: trzeba mieć chorizo i białe wino. Jak macie liść laurowy i chilli - lepiej.
Chorizo trzeba pokroić w plasterki, ułożyć na patelni -najlepiej granitowej lub innej z powloką non-stick - i usmażyć bez tłuszczu z obydwu stron.
Następnie podlewamy białym winem...
...dodajemy liść laurowy, chilli, redukujemy płyn i gotowe.
Najlepiej smakuje białym winem:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Ta prosta przegryzkę robi się z dwóch składników: trzeba mieć chorizo i białe wino. Jak macie liść laurowy i chilli - lepiej.
Chorizo trzeba pokroić w plasterki, ułożyć na patelni -najlepiej granitowej lub innej z powloką non-stick - i usmażyć bez tłuszczu z obydwu stron.
Następnie podlewamy białym winem...
...dodajemy liść laurowy, chilli, redukujemy płyn i gotowe.
Najlepiej smakuje białym winem:-)