Resztki ugotowanego brokuła, kawałek fety, kuskus z obiadu i bakłażan. Oto fajny pomysł na wykorzystanie resztek. Pyszny farsz zamknięty w zdrowym warzywku, danie wegetariańskie ale z niezłą porcją białka, dietetyczne i lekkie.
2 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii390
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.1g28%
- Węglowodany 32.5g12%
- Białko 22.2g45%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Brokuła ugotować ale dente, odsączyć na sitku.
Bakłażana pozbawić miąższu (ja używam łyżki do lodów)...
...następnie go posiekać i wysmażyć na oliwie.
Brokuła posiekać, dodać usmażony miąższ brokuła, pokruszoną fetę, jajko, kuskus przyprawy.
Farsz wyłożyć na wydrążone bakłażany...
... piec do miękkości - ok 30 min, ostatnie kilka minut zwiększyć temperaturę posypując uprzednio parmezanem.
Na koniec posypać chilli.
Jedna porcja to jeden bakłażan (czyli 2 połówki)
Składniki
Sposób przygotowania
Brokuła ugotować ale dente, odsączyć na sitku.
Bakłażana pozbawić miąższu (ja używam łyżki do lodów)...
...następnie go posiekać i wysmażyć na oliwie.
Brokuła posiekać, dodać usmażony miąższ brokuła, pokruszoną fetę, jajko, kuskus przyprawy.
Farsz wyłożyć na wydrążone bakłażany...
... piec do miękkości - ok 30 min, ostatnie kilka minut zwiększyć temperaturę posypując uprzednio parmezanem.
Na koniec posypać chilli.
Jedna porcja to jeden bakłażan (czyli 2 połówki)