Tylko trzy składniki, minimum roboty i piekarnik - pyszne danie w 30 minut dla wegetarian ale też dla tych, którzy lubią połączenie pieczonych warzyw z serem. Tym razem aromatyczny, wyrazisty provolone - jeden z moich ukochanych.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 423
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.4g35%
- Węglowodany 35.1g12%
- Białko 26.5g53%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bakłażana przekroić na pół, posolić i zostawić na kilka minut. Następnie zetrzeć ręcznikiem papierowym sok, wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnik na 10 minut, podpiec.
Wyjąć, ułożyć grube plastry pomidora, doprawić solą, pieprzem...
... obficie posypać serem provolone i ponownie wstawić do piekarnika na ok. 15-20 min. Aż ser się lekko przyrumieni.
Posypać ulubioną zieleniną.
Składniki
Sposób przygotowania
Bakłażana przekroić na pół, posolić i zostawić na kilka minut. Następnie zetrzeć ręcznikiem papierowym sok, wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnik na 10 minut, podpiec.
Wyjąć, ułożyć grube plastry pomidora, doprawić solą, pieprzem...
... obficie posypać serem provolone i ponownie wstawić do piekarnika na ok. 15-20 min. Aż ser się lekko przyrumieni.
Posypać ulubioną zieleniną.