Tylko trzy składniki, minimum roboty i piekarnik - pyszne danie w 30 minut dla wegetarian ale też dla tych, którzy lubią połączenie pieczonych warzyw z serem. Tym razem aromatyczny, wyrazisty provolone - jeden z moich ukochanych.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii423
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.4g29%
- Węglowodany 35.1g13%
- Białko 26.5g53%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Bakłażana przekroić na pół, posolić i zostawić na kilka minut. Następnie zetrzeć ręcznikiem papierowym sok, wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnik na 10 minut, podpiec.
Wyjąć, ułożyć grube plastry pomidora, doprawić solą, pieprzem...
... obficie posypać serem provolone i ponownie wstawić do piekarnika na ok. 15-20 min. Aż ser się lekko przyrumieni.
Posypać ulubioną zieleniną.
Składniki
Sposób przygotowania
Bakłażana przekroić na pół, posolić i zostawić na kilka minut. Następnie zetrzeć ręcznikiem papierowym sok, wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnik na 10 minut, podpiec.
Wyjąć, ułożyć grube plastry pomidora, doprawić solą, pieprzem...
... obficie posypać serem provolone i ponownie wstawić do piekarnika na ok. 15-20 min. Aż ser się lekko przyrumieni.
Posypać ulubioną zieleniną.